Profil de candidat | Circumscripția Nr. 6 Ceadîr-Lunga. Tot ce trebuie să cunoască alegătorii despre candidații la funcția de deputat în Adunarea Populară a Găgăuziei

Profil de candidat | Circumscripția Nr. 6 Ceadîr-Lunga. Tot ce trebuie să cunoască alegătorii despre candidații la funcția de deputat în Adunarea Populară a Găgăuziei

Circumscripția electorală Nr. 6 se află în Ceadîr-Lunga, iar în cadrul acesteia, pentru un loc în organul legislativ al UTAG, vor concura patru candidați. Biografiile și declarațiile de avere ale acestora au fost depuse la CEC Găgăuzia. 

Unul dintre candidați este Gheorghii Leiciu.  Are 58 de ani, este jurist, avocat și predă dreptul la Universitatea din Comrat. 

...

Publicitate
...

În declarația de avere este indicat un venit de 137.600 de lei din activitatea la cabinetul de avocatură și 113.528 de lei din activitatea de lector universitar, plus 320.479 de lei - venit din Fondul Social, în calitate de pensie. Candidatul a mai indicat un teren, al cătui valoare nu este stabilită, o casă cu suprafața de 85 de metri pătrați, cu valoarea cadastrală de 158.000 de lei, un garaj, un apartament și un loc de parcare. Automobilul pe care îl deține are o valoare de 8.500 de Euro, indicată în contractul de vânzare-cumpărare, dar prețul de piață al acestuia este de 5.000 de Euro. În declarație mai este trecut și un depozit bancar de 85.000 de lei. 

Unul dintre contracandidații acestuia este Anatolii Culev. El are 40 de ani, este, la fel, jurist și deține funcția de specialist pentru probleme de ordin juridic, în cadrul primăriei Ceadîr-Lunga. 

...

...

Pentru anii 2019-2020, a indicat în declarație un venit de 115.028 de lei, un imobil cu valoarea de peste 52 de mii de lei și un credit la bancă - de 95 de mii de lei. 

Lista candidaților o continuă Alexandr Covric, în vârstă de 36 de ani, care este inginer-metrolog și activează în calitate de șef al sectorului Metrologie, la Centrul de Metrologie Aplicată  și Certificare. 

...

...

Peste 387 de mii de lei, candidatul le declară din venituri salariale, aproape 402 mii de lei - din salariul soției, un teren intravilan, care valorează peste 26 de mii  de lei și un imobil de aproape 114 mii de lei, dar și două automobile - unul de 100 de mii de lei și altul de 1.800 de Euro. 

Lista candidaților din circumscripția Nr. 6 o încheie Gheorghii Ormanji. Candidatul are 60 de ani, este medic-chirurg și activează la spitalul raional din Ceadîr-Lunga. În anii 2003-2008 a mai fost deputat în Adunarea Populară a Găgăuziei, iar între anii 2011-2015  a fost primar al orașului Ceadîr-Lunga. 

...

...

Pentru anii 2019-2020, a indicat în declarație un venit de 576.369 de lei și unul de 132.119 lei și un credit bancar de 6.000 de Euro.

Pentru mai multe informații, accesează pagina dedicată scrutinului din 19 septembrie, unde găsești toate știrile despre ce se întâmplă acum în UTA Găgăuzia, explainere și grafice, descrieri și reportaje din regiune. 

Proiectul este susținut de Embassy Ofice of the Netherlands in Moldova.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal