Profil de candidat | Circumscripția Nr. 7 Ceadîr-Lunga. Cine sunt candidații care luptă pentru fotoliul de deputat în Adunarea Populară

Profil de candidat | Circumscripția Nr. 7 Ceadîr-Lunga. Cine sunt candidații care luptă pentru fotoliul de deputat în Adunarea Populară

Seria de articole, inițiată de AGORA pentru a vă prezenta profilurile candidaților care aspiră la fotoliul de deputat în Adunarea Populară a Găgăuziei continuă. Circumscripția electorală Nr. 7 se află în municipiul Ceadîr-Lunga și în lista electorală pe această circumscripție se regăsesc partu candidați.

Unul dintre candidați este Ruslan Garbalî, născut în anul 1970. El este inginer-economist. Actualul său post de lucru este la Apă-Canal Chișinău, unde este consilierul directorului General. Acesta este deputat în Adunarea Populară din Găgăuzia, după ce a acces în organul legislativ în anul 2016, pe listele PSRM. La actualul scrutin, însă candidează independent. De notat că  până în anul 2013, Ruslan Garbalî a fost șef al Direcției administrare gaj a Băncii de Economii, fiind ulterior audiat de comisia parlamentară de anchetă, privind situația de la bancă. A fost director la „Chișinău Gaz”, din 2017 și până în 2019, când a demisionat din proprie inițiativă. 

Mai precizăm că în 2015, Ruslan Garbalî a candidat la funcţia de Bașcan al Găgăuziei și era reprezentant al PSRM. Atunci, însă a pierdut alegerile, acumulând  aproximativ 5% din voturi. 

Publicitate
...

...

În declarația de venit, disponibilă pe site-ul CEC Găgăuzia, candidatul menționează un venit salarial de 338.133 lei de la Chișinău-Gaz și alte 90.450 lei de la Agenția Servicii Publice. Acesta mai declară o casă cu suprafața de 80 de metri pătrați și care valorează 200 de mii de lei. 

Un alt candidat pe această circumscripție este Vladimir Constantinov. Este născut în anul 1957, este agronom de profesie, iar în prezent este angajat la spitalul raional Ceadîr-Lunga. 

...

...

În declarația de avere a candidatului sunt trecute veniturile salariale ale sale - în valoare de 185 de mii de lei și ale soției - de peste 175 de mii de lei. Plus, peste 88 de mii de lei din pensie și 44 de mii de lei - pensia soției. Vladimir Constantinov mai declară o casă și două vehicule - un autoturism VAZ-2103 în valoare de 10.000 de lei și o remorcă, care costă 5.000 de lei. 

Cea de-a treia candidată în circumsripția Nr. 7 este Ludmila Moga, de profesie inginer în domeniul alimentării cu gaze și este angajată la Gagauz-Gaz, filiala Comrat-Gaz. 

...

...

Candidata a declarat venituri salariale de aproape 449 de mii de lei și 298 de mii de lei - din salariul soțului, trei imobile și un autoturism.

A patra candidată în aceeași circumscripție este Elena Iurcenco, directoarea Liceului teoretic Mihai Guboglo din Ceadîr-Lunga.

...

...

În declarație, candidata menționează venitul său salarial de peste 317 mii de lei și venitul soțului - de peste 116 mii de lei, pentru anii 2019-2020, dar și mașina care aparține soțului  și care este estimată la 65 de mii de lei. 

Pentru mai multe informații, accesează pagina dedicată scrutinului din 19 septembrie, unde găsești toate știrile despre ce se întâmplă acum în UTA Găgăuzia, explainere și grafice, descrieri și reportaje din regiune. 

Proiectul este susținut de Embassy Ofice of the Netherlands in Moldova.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal