Profil de candidat | Circumscripția Nr. 11 Avdarma. Vezi cine sunt cei doi candidații la funcția de deputat în Adunarea Populară

Profil de candidat | Circumscripția Nr. 11 Avdarma. Vezi cine sunt cei doi candidații la funcția de deputat în Adunarea Populară

În circumscripția Nr. 11 Avdarma, pentru un loc în Adunarea Populară a Găgăuziei, concurează doi candidați. Este vorba despre Alexandr Dinjos și Elena Caramit. De menționat că, în diferite perioade de timp, ambii au fost deja deputați în organul legislativ al autonomiei.

În lista electorală pe circumscripția Nr. 11, amplasată în satul Avdarma se regăsesc doi candidați la funcția de deputat. Unul dintre aceștia este Alexandr Dinjos, care reprezintă Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor. Are 58 de ani, este de profesie medic veterinar, iar în biografia prezentată la CEC pentru alegerile din 19 septembrie, a indicat că în prezent, nu este angajat în câmpul muncii. Anterior, acesta a mai fost deputat în Adunarea Populară de legislatura a V-a (anii 2012-2016), reprezentând aceeași circumscripție a satului Avdarma, care, de altfel, este satul lui de baștină.  

...

Publicitate
...

Potrivit declarației de avere, în anul 2019, Alexandr Dinjos a obținut un venit salarial de la compania Anatoli-Grup SRL, în valoare de 18.125 de lei. Totodată, veniturile obținute de soția acestuia, au constituit pentru anul 2019, sumar, din diferite surse, 198.800 de lei, iar pentru anul 2020 - aproape 66 de mii de lei. De asemenea, Alexandr Dinjos, mai deține patru terenuri agricole, plus unul care aparține soției sale, valoarea cărora nu este indicată în declarație. La categoria imobile, candidatul a indicat o casă de locuit de 120 de metri pătrați, pentru care, la fel, nu a indicat valoarea. Acesta mai deține două automobile, în valoare de 5.000 de Euro și, respectiv - 1.000 de Dolari SUA.

Cea de-a doua candidată în curcumscripția Nr. 11 este Elena Caramit, care, la fel, a fost deputată în Adunarea Populară de legislatura a VI-a, după ce a acces în organul legislativ al autonomiei în anul 2016. Menționăm că și atunci, și acum, Elena Caramit candidează independent. Ea are 46 de ani, este de profesie manager în domeniul educației și deține postul de directoare a muzeului de istorie din satul Avdarma. 

...

...

În declarația pentru anii 2019-2020, candidata a indicat venituri salariale în valoare cumulativă de aproape 141 de mii de lei, dar și peste 161 de mii de lei - veniturile soțului. La acestea se mai adaugă aproape 201 mii de lei - venituri din activitatea pedagogică și o bursă din partea Universității de Stat din Comrat de aproape 18.000 de lei. La fel, candidata mai indică în declarație 11 terenuri - 9 dintre care sunt agricole, unul intravilan și altul - extravilan. În toate acestea, ea deține o cotă-parte , însă nici valoarea acestora, nici proprietarul nu sunt indicate în declarație. La fel, fără a fi specificată valoarea, în acte mai este trecută o casă de locuit de 108 metri pătrați, dar și un  automobil, marca Ford Tranzit, cu anul de fabricație 1999. Elena Caramit mai deține și o cotă-parte în cadrul unei întreprinderi agricole. 

 ***

Acest material este parte a proiectului dedicat UTA Găgăuzia. Prin acest proiect, AGORA și-a propus să reflecte realitatea din regiune, inclusiv perioada electorală înainte de alegerile în Adunarea Populară a Găgăuziei, dar și scrutinul propriu-zis. 

Pentru mai multe informații, accesează pagina dedicată scrutinului din 19 septembrie, unde găsești toate știrile despre ce se întâmplă acum în UTA Găgăuzia, explainere și grafice, descrieri și reportaje din regiune. 

Proiectul este susținut de Embassy Ofice of the Netherlands in Moldova.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal