Profil de candidat | Circumscripția Nr. 14 Beșghioz. În atenția alegătorilor: Tot ce trebuie să cunoască despre candidații la funcția de deputat în Adunarea Populară a Găgăuziei

Profil de candidat | Circumscripția Nr. 14 Beșghioz. În atenția alegătorilor: Tot ce trebuie să cunoască despre candidații la funcția de deputat în Adunarea Populară a Găgăuziei

Toți  cei trei pretendenți la funcția de deputat în Adunarea Populară a Găgăuziei în circumscripția Nr. 14 din satul Beșghioz sunt candidați independenți. Vedeți, în continuare, profilul acestora. 

Ivan Caraja este unul dintre candidații la funcția de deputat în organul legislativ al Găgăuziei. Trebuie menționat faptul că acesta a mai fost deputat, în Adunarea Populară de legislatura V-a. Are 60 de ani și este inginer aviator. În prezent, ocupă funcția de director al Uzinei de Utilaj Electrotermic din Ceadîr-Lunga.

...

Publicitate
...

Potrivit declarației depuse la CEC, pentru anii 2019-2020, candidatul declară un venit salarial de 84.500 de lei și 68.000 - din salariul soției. Alte 124 de mii de lei provin din pensie. Casa de locuit, pe care a declarat-o Ivan Caraja are 163 de metri pătrați și valorează 50 de mii de lei. Automobilul este estimat la 180 de mii de lei. De asemenea, candidatul mai declară un depozit de 6.500 de lei la bancă, precum și cote-părți la două Societăți cu Răspundere Limitată. 

Cel de-al doilea candidat în această circumscripție este Valerii Garbalî. Are 37 de ani, este de profesie economist și activează la Agrosolidax SRL. 

...

...

În declarația de avere sunt indicate venituri salariale de la trei agenți economici, care în sumă ajung la aproape 208 mii lei și 8.797 de lei de la primărie pentru activitatea sa în calitate de consilier. Alte 61.027 de lei - din salariul soției. De asemenea, soția sa a primit cadou o casă de locuit cu teren, în valoare de 50 de mii de lei și, tot pe numele soției este declarat un venit de 43.793 de lei din înstrăinarea bunurilor imobile  (Agrosolidax SRL). În declarație se mai menționează o casă de locuit cu suprafața de 229 metri pătrați care valorează 37.428 lei și un automobil Honda CRV, din 2002, de 30 de mii de lei. Candidatul mai indică două credite la bănci - unul de 101.000 lei și altul de 40.000 de lei. 

De asemenea, pe circumscripția Nr. 14 mai candidează și Vitalii Bratan. Acesta are 46 de ani, de profesie este dirijor, conducător de orchestră. În prezent, activează în calitate de manager al propriei Gospodării Țărănești. 

...

...

În declarația de avere, candidatul indică faptul că în anii 2019-2020, Gospodăria Țărănească care îi aparține a activat în pierdere, acestea ridicându-se la aproape un milion de lei.  Totodată, venituri au fost obținute din vânzări și arenda terenurilor - în sumă de peste 17 mii de lei, dar și din alocațiile pentru participarea, în calitate de consilier la Consiliul local- 1.100 de lei, 22.000 constituie pensia de dizabilitate și 100.000 de lei - subvenții agricole de la AIPA. De asemenea, Vitalii Bratan declară aproape 200 de terenuri, marea majoritate dintre care sunt terenuri agricole. Acestea au fost achiziționate între anii 2013 și 2021, iar valoarea acestora variază între câteva sute de lei și 28 de mii de lei. Totodată, candidatul are șapte credite la una dintre companiile de microfinanțare, luate între anii 2018 și 2021 - în total - 2 mil 480 de mii de lei.  Vitalii Bratan mai declară un imobil de 880 metri pătrați în valoare de 57 de mii de lei. 

***

Acest material este parte a proiectului dedicat UTA Găgăuzia. Prin acest proiect, AGORA și-a propus să reflecte realitatea din regiune, inclusiv perioada electorală înainte de alegerile în Adunarea Populară a Găgăuziei, dar și scrutinul propriu-zis. 

Pentru mai multe informații, accesează pagina dedicată scrutinului din 19 septembrie, unde găsești toate știrile despre ce se întâmplă acum în UTA Găgăuzia, explainere și grafice, descrieri și reportaje din regiune. 

Proiectul este susținut de Embassy Ofice of the Netherlands in Moldova.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal