În satul Dezghingea, în cursa pentru funcția de deputat în Adunarea Populară s-au înscris trei candidați. Unul dintre aceștia a mai fost în rol de deputat. Este vorba despre Nicolai Raia. Contracandidații acestuia sunt medicul neurochirurg Dmitrii Kapsamun și managerul Piotr Uzun.
Primul pe lista electorală a circumscripției este candidatul Piotr Uzun. Este născut în anul 1966, de profesie este montator electrician/sudor, iar în prezent, activează în calitate de manager la una dintre Societățile cu Răspundere Limitată din localitatea Dezghingea. Candidează independent.
Potrivit declarației de avere pentru anii 2019-2020, Piotr Uzun a avut venituri salariale de 6.500 de lei în 2019 și, respectiv, 7.494 de lei - în 2020. de asemenea, soția sa a avut un salariu de 35.500 de lei în 2019, iar în 2020 - 29.483 de lei. Ambii ao obținut aceste venituri de la SRL ”Alex&Iness”. De asemenea, candidatul a declarat mai multe terenuri agricole, ale căror proprietar este, în posesia cărora a intrat între anii 2001 și 2020 și a căror valoare este de le câteva mii de lei, până la peste 35 de mii de lei. Casa de locuit pe care o declară candidatul are 178 de metri pătrați. Totuși, acesta nu indică valoarea imobilului. La capitolul mijloace de transport, este indicat un automobil Mercedes Sprinter din 2006, care valorează 120.000 de lei. De asemenea, candidatul se declară proprietarul Gospodăriei Țărănești ”Uzun Piotr” și al unei oloinițe, ambele în satul Dezghingea, pentru care însă nu indică valoarea estimată.
Cel de-al doilea candidat este Nicolai Raia. Acesta are 51 de ani și este pedagog de profesie. De notat că în 2015, acesta a candidat la alegerile locale pentru funcția de primar în satul Dezghingea, însă, cu toate că după primul tur deținea întâietatea, a ost învins în cel de-al doilea tur. În prezent, Nicolai Raia este deputat în actuala legislatură a Adunării Populare a Găgăuziei, în plus, este președintele Comisiei Permanente pentru Industrie, Construcții, Transport și Domeniul Serviciilor. La fel ca și la alegerile anterioare, candidează independent.
În declarație este indicat venitul salarial din activitatea sa în calitate de deputat - de 327.608 de lei, aproape 19.000 de lei - din compensarea cheltuielilor pentru alimentație și 5.587 de lei - din indemnizații de la CNAS.La fel, candidatul a trecut în acte 10 terenuri agricole, în posesia cărora a intrat prin moștenire și valoarea cărora variază între 1.600 de lei și 9.200 de lei. Nicolai Raia mai are în proprietate un automobil din anul 2011, pentru care nu este indicată valoarea, însă se menționează că este în stare de avariere. Candidatul a mai menționat despre un credit luat de la bancă, în valoare de 90.000 de lei.
Iar cel de-al treilea candidat este Dmitrii Capsamun, medic neurochirurg la Institutul de Neurologie și Neurochirurgie Diomid Gherman din Chișinău și AVIASAN, Spitalul Raional Comrat.
În declarație, candidatul arată, pentru anii 2019-2020, de 640.719 de lei și 139.595 de la instituțiile medicale, cu care colaborează. De asemenea, mai indică un automobil Honda, din 2009, în valoare de 6.000 de Euro. ***
Acest material este parte a proiectului dedicat UTA Găgăuzia. Prin acest proiect, AGORA și-a propus să reflecte realitatea din regiune, inclusiv perioada electorală înainte de alegerile în Adunarea Populară a Găgăuziei, dar și scrutinul propriu-zis.
Pentru mai multe informații, accesează pagina dedicată scrutinului din 19 septembrie, unde găsești toate știrile despre ce se întâmplă acum în UTA Găgăuzia, explainere și grafice, descrieri și reportaje din regiune.
Proiectul este susținut de Embassy Ofice of the Netherlands in Moldova.
Vezi și aceste știri

Profil de candidat | Circumscripția Nr. 17 Cioc-Maidan. Află cine sunt cei patru candidați din circumscripția electorală. Atenție, alegători, doi dintre ei au același nume

Profil de candidat | Circumscripția Nr. 16 Cișmichioi. Ce avere declară și cine sunt cei doi candidați în Adunarea Populară a Găgăuziei

Profil de candidat | Circumscripția Nr. 15 Bugeac. Despre candidații la funcția de deputat în Adunarea Populară și de ce această circumscripție a atras atenția opiniei publice
Advertoriale

Microinvest susține agricultorii din Moldova cu CREDITE AGRO de până la 7 000 000 lei

Scopul și valorile reînnoite ale maib prezentate întregii echipe
