Profil de candidat | Circumscripția Nr. 22 Gaidar. Cinci candidați pentru funcția de deputat. Vezi profilul acestora

Profil de candidat | Circumscripția Nr. 22 Gaidar. Cinci candidați pentru funcția de deputat. Vezi profilul acestora

În circumscripția Nr. 22, care este în satul Gaidar, raionul Ceadîr-Lunga, candidează tocmai cinci pretendenți la fotoliul de deputat în Adunarea Populară. Patru dintre aceștia sunt candidați independenți, iar unul reprezintă Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor. Invităm, mai cu seamă, alegătorii din circumscripție să-și cunoască candidații. 

Așa dar, primul candidat este Veaceslav Cebotari. Are 34 de ani, iar în nota sa biografică se menționează că este de meserie tâmplar, tractorist și șofer. Este căsătorit și are trei copii.

...

Publicitate
...

Potrivit declarației, disponibile pe pagina CEC Găgăuzia, candidatul a indicat un venit salarial de 5.352 de lei și unul al soției - de 49.986 de lei pentru anii 2019-2020. De asemenea, pe numele soției mai este indicat un venit din indemnizații de 4.477 de lei. Totodată, Veaceslav Cebotari a mai menționat că în anul 2020 a primit în dar mai multe terenuri agricole. În declarație este indicată valoare a două dintre acestea - de 14.560 de lei și, respectiv - 17.405 de lei. Automobilul declarat de acesta este de marca Honda și valorează 80 de mii de lei. Candidatul mai are și două credite la bancă, accesate în 2020 - unul de 100 de mii de lei și altul, de 129 de mii de lei.  

Cel de-al doilea candidat este Valerii Kapsamun, în vârstă de 36 de ani. Acesta candideazî din partea Blocului electoral al Comuniștilor și Socialiștilor. Este de profesie ghid-translator. Cu toate acestea, în nota biografică nu este indicat un loc de muncă. 

...

...

În declarația de avere, Valerii Kapsamun nu indică niciun venit. la capitolul venituri salariale. Însă 4.000 de lei sunt trecute la categoria ”alte venituri legale”, unde candidatul indică faptul că sursa acestora este Salonul de frumusețe Elada.Candidatul mai declară patru terenuri - trei intravilane și unul extravilan - în valoare de 14.000, 1.500, 3.000 și 20.000 de lei. La imobile sunt declarate o casă de locuit de 216 metri pătrați, evaluată la 50 de mii de lei și un garaj de 20 de mii de lei. Candidatul mai arată în acte trei automobile - unul de 100 de mi de lei, altul de 12 mii de Euro și cel de-al treilea - de 13 mii de Euro. Și ami indică un cont curent la bancă de 1.000 de Euro.  

Cel de-al treilea candidat este Vitalii Kuru, în vârstă de 38 de ani.Este de profesie jurist și în prezent, este șeful Centrului Multifuncțional al Agenției Servicii publice, Ceadîr-Lunga. 

...

...

Potrivit declarației, în 2019-2020, candidatul a obținut un venit salarial de 38.800 de lei, de la SRL Uzun și de  104.482 de lei de la Agenția Servicii Publice. Iar soția sa - de 21.900, la fel de la SRL Uzun. De asemenbea, candidatul mai decalră trei autoturisme - un Opel de 10 mii de lei și două Mercedesuri, fiecare a câte 40 de mii de lei. În declarație mai este menționat că Vitalii Kuru este administrator al Clubului Sportiv Haidar.

Al patrulea candidat pe listele circumscripției Nr. 22 este Nicolai Uzun. Acesta are 55 de ani, este de profesie inginer-mecanic și exercită funcția de director al SRL Uzvug-Com. Trebuie menționat faptul că Nicolai Uzun este deputat în Adunarea Populară a Găgăuziei de legislatura a VI-a, după ce, în 2016, a câștigat acest mandat, din primul tur, la fel, pe circumscripția nr. 22 Gaidar. 

...

...

Declarația candidatului arată 83.413 lei venituri salariale de la SRL Uzvug-Com și venituri, la fel de la aceeași companie, dar din arenda pământului, de 24.000 de lei. Alte bunuri și interese nu sunt trecute în declatație.

Și, cea de-a cincea candidată din această circumscripție este Maria Gaidarji, în vârstă de 39 de ani, Este jurist de profesie și în prezent, ocupă funcția de secretar al ședințelor de judecată, în cadrul Curții de Apel Comrat.

...

...

În declarație, candidata indică venitul său salarial de 71.563 de lei de la Curtea de Apel Comrat, alte 24 de mii de lei, premiu de la Direcția Tineret și Sport a Găgăuziei, aproape 45 de mii de lei - premiu de le Direcția Cultură și Învățământ, două alocații pentru concediul medical - de 790 de lei și 1422 de lei, pluas 33.600, pensia alimentară pentru copil. Candidata deține un automobil, marca Shkoda Superb în valoare de 10.000 de lei și are un credit la una dintre asociațiile de microfinanțare, accesat în anul 2019, în valoare de 145 de mii de lei. 

***

Acest material este parte a proiectului dedicat UTA Găgăuzia. Prin acest proiect, AGORA și-a propus să reflecte realitatea din regiune, inclusiv perioada electorală înainte de alegerile în Adunarea Populară a Găgăuziei, dar și scrutinul propriu-zis. 

Pentru mai multe informații, accesează pagina dedicată scrutinului din 19 septembrie, unde găsești toate știrile despre ce se întâmplă acum în UTA Găgăuzia, explainere și grafice, descrieri și reportaje din regiune. 

Proiectul este susținut de Embassy Ofice of the Netherlands in Moldova.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal