Profil de candidat | Circumscripția Nr. 24 Cazaclia. Află cine sunt candidații care au intrat în cursa pentru fotoliul de deputat în Adunarea Populară

Profil de candidat | Circumscripția Nr. 24 Cazaclia. Află cine sunt candidații care au intrat în cursa pentru fotoliul de deputat în Adunarea Populară

Trei candidați și-au anunțat intenția de a accede în Adunarea Populară a Găgăuziei pentru a reprezenta interesele locuitorilor din satul Cazaclia, raionul Ceadîr-Lunga. Ce averi declară și ce funcții ocupă aceștia, aflați în continuare.

Primul în lista candidaților este Alexandr Diulgher, în vârstă de 42 de ani. Este jurist de profesie și , în prezent, este în funcția de director interimar al Gagauz-Gaz și consilier în Consiliul local al satului Cazaclia.

...

Publicitate
...

Potrivit declarației sale de avere, candidatul a obținut un venit de 327.122 de lei de la SRL Gagauz-Gaz, iar soția sa a avut un venit salarial de 717.541 de lei. De asemenea, candidatul a mai indicat venitul obținut în calitate de consilier local - de 84.110 de lei, o indemnizație pe care a primit-o soția sa - de 3.901 de lei și un venit de peste 15 mii de lei, din arenda unui lot de pământ. La fel, candidatul mai declară trei terenuri agricole, în valoare de: 14.000, 17.680 și 15.873 de lei.Potrivit declarației, Alexandr Diulgher a mai primit în dar în anul 2018 un apartament și o casă de locuit. Valoarea apartamentului este de peste 25 de mii de lei, iac casa de 239 de metri pătrați este estimată la 38.138 de mii de lei. Automobilul declarat de candidat este de marca Toyota, fabricat în anul 2004 și costă 45 de mii de lei. În declarație mai este trecut și un depozit bancar de 38 de mii de lei.

Cel de-al doilea candidat este Dmitrii Kalak, în. vârstă de 61 de. ani. El este jurnalist și este redactor-șef al ziarului cu profil economic ”Logos-press”. Dmitrii Kalak este unul dintre cei mai profesioniști și renumiți jurnaliști din țară, iar din 2016 este la cârma ziarului Экономическое обозрение Logos-press.

...

...

Potrivit declarației sale de avere, 280 de mii de lei au constituit venitul salarial al candidatului pentru anii 2019-2020 de la locul de muncă de bază. Alte 3.000 de lei i-a primit în calitate de onorar de la Universitatea de Stat din Comrat. Dmitrii Kalak are un apartament în Chișinău, în valoare de 400 de mii de lei.

Cea de-a treia candidată la funcția de deputat este Elena Mandaji, în vârstă de 46 de ani. Este pedagog de profesie și în prezent, este directoarea Instituției de Dezvoltare Timpurie Nr. 3 din Cazaclia.

...

...

În declarația de avere a candidatei este indicat venitul salarial în mările de 187.220 de lei. Aceasta mai are în posesie un teren, al cărui valoare nu este indicată și o casă de locuit, pe care a moștenit-o - la fel nu este indicată valoarea. Candidata a mai indicat trei credite la bănci - de 47.500, 108.258 și de 20.000 de lei.

***

Acest material este parte a proiectului dedicat UTA Găgăuzia. Prin acest proiect, AGORA și-a propus să reflecte realitatea din regiune, inclusiv perioada electorală înainte de alegerile în Adunarea Populară a Găgăuziei, dar și scrutinul propriu-zis.

Pentru mai multe informații, accesează pagina dedicată scrutinului din 19 septembrie, unde găsești toate știrile despre ce se întâmplă acum în UTA Găgăuzia, explainere și grafice, descrieri și reportaje din regiune.

Proiectul este susținut de Embassy Ofice of the Netherlands in Moldova.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal