Profil de candidat | Circumscripția Nr. 25 Chiriet-Lunga. Află cine sunt doritorii de a reprezenta locuitorii acestui sat în Adunarea Populară a Găgăuziei

Profil de candidat | Circumscripția Nr. 25 Chiriet-Lunga. Află cine sunt doritorii de a reprezenta locuitorii acestui sat în Adunarea Populară a Găgăuziei

În satul Chiriet-Lunga, patru candidați s-au lansat în cursa electorală. Doi dintre aceștia au mai fost deputați în  Adunarea Populară a Găgăuziei. Vezi în continuare ce profesii au, ce funcții ocupă și ce averi au de declarat. 

Primul în lista doritorilor de a păși pragul organului legislativ din autonomie este Ivan Burgudji, în vârstă de 69 de ani. Este jurist de profesie. Nu este indicat un loc de muncă în nota biografică de la CEC. Burgudji a mai fost deputat în Adunarea Populară - în cea de legislatura a V-a. Numele lui Ivan Burgugudji este cunoscut în Găgăuzia, întrucât acesta este unul dintre întemeietorul mișcării populare Gagauz Khalky, încă din anii 1989. De asemenea, Burgudji a participat în calitate de candidat și la alegerile Bașcanului, însă nu a obținut numărul necesar de voturi.

...

Publicitate
...

Potrivit declarației de avere, Burgudji a avut un venit de 120.622 de mii de lei țn anii2019-2020 (asta, deși nici în nota biografică, dar nici în declarație nu se menționează locul de muncă sau sursa venitului.) De asemenea, candidatul mai indică on casă de locuit de 56 de metri pătrați, al cărui prprietar este împreună cu soția. Valoarea estimată a bunului imobil nu este indicată în declarație. La fel, sunt indicate doua automobile - unul din 1972 (valoarea nu se specifică) și altul - Vaz 2131 NIVA - de 113.000 de lei.

Cel de-al doilea candidat este Grigorii Todoroglo, în vârstă de 44 de ani. este jurist de profesie și activează în serviciul de securitate (mai multe detalii despre locul de muncă nu sunt indicate).

...

...

În declarația candidatului este indicat un salariu (pe 2019-2020) de 72.000 de lei. Alte date nu se regăsesc în declarație.

Cel de-al treilea candidat este Mihail Jelezoglo. Acesta a mai fost deputat în Adunarea Populară a Găgăuziei de legislatura a VI-a. Are 53 de ani, este jurist de profesie și exercită funcția de vicepreședinte al comisiei pentru regulament a Adunării Populare a Găgăuziei.

...

...

În declarația de avere, candidatul declară venituri salariale de 282.468 de lei, alte 206.250 de lei - venituri din pensie și 19.310 - pensia soției. Mai declară o casă de locuit de 114 metri pătrați și cu o valoare de peste 126 de mii de lei. Automobilul declarat este de marca Volkswagen, din 2007 și este estimat la 75 de mii de lei.

Și ultimul candidat din lista de pe circumscripția Nr. 25 Chiriet-Lunga este Ivan Nicolaev, în vârstă de 54 de ani. Este de profesie inginer-mecanic, iar în prezent, potrivit notei biografice, este pensionar al MAI.

...

...

În declarația candidatului este trecută doar pensia pe care a ridicat-o în anii 2019-2020 - în valoare de 130 de mii de lei.

***

Acest material este parte a proiectului dedicat UTA Găgăuzia. Prin acest proiect, AGORA și-a propus să reflecte realitatea din regiune, inclusiv perioada electorală înainte de alegerile în Adunarea Populară a Găgăuziei, dar și scrutinul propriu-zis.

Pentru mai multe informații, accesează pagina dedicată scrutinului din 19 septembrie, unde găsești toate știrile despre ce se întâmplă acum în UTA Găgăuzia, explainere și grafice, descrieri și reportaje din regiune.

Proiectul este susținut de Embassy Ofice of the Netherlands in Moldova

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal