PSRM critică dur intenția deputaților PAS de a majora vârsta de pensionare și anunță „acțiuni masive de protest”

PSRM critică dur intenția deputaților PAS de a majora vârsta de pensionare și anunță „acțiuni masive de protest”

După ce deputatul PAS Radu Marian a declarat că legea privind reducerea vârstei de pensionare ar putea fi atacată la Curtea Constituțională, Partidul Socialiștilor se declară împotriva unei asemenea decizii. Potrivit reprezentanților formațiunii, această intenție „ar putea avea un efect exploziv în societate”.

„Partidul Socialiștilor din Republica Moldova se arată îngrijorat și condamnă intenția regimului de la guvernare de a majora din nou vârsta de pensionare. Cetățenii sunt stupefiați de politicile antisociale promovate de PAS. Avertizăm că intenția guvernării de a anula legea adoptată de PSRM privind reducerea vârstei de pensionare ar putea avea efect exploziv în societate”, se arată în comunicatul de presă al formațiunii.

Socialiștii susțin că în cazul în care guvernarea nu va renunța la această intenție, își asumă dreptul să organizeze acțiuni masive de protest în apărarea dreptului cetățenilor la o bătrânețe liniștită și asigurată „drept recompensă pentru deceniile în care aceștia au muncit și au plătit contribuțiile de asigurări sociale”.

Publicitate

Precizăm că deputatul Radu Marian a declarat în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova, că legea votată de majoritatea parlamentară PSSRM-P.Șor în 16 decembrie 2020, este neconstituțională întrucât a fost votată fără avizul Guvernului.

„Vom menține vârsta de pensionare, care acum în vigoare. Legea votată în 2020 nu este constituțională, pentru că a fost votată fără avizul Guvernului. Este o lege pur populistă și ar duce la micșorarea dramatică a pensiilor. Iar noi nu asta ne dorim, noi vrem să majorăm pensiile. Paralel avem o criză de forță de muncă și nu poți să iei de acolo de unde nu există. Până să ajungem la o eventuală reducere a vârstei de pensionare, noi trebuie să majorăm numărul de persoane angajate pentru a contribui la acest fond social. Decizia pe care a luat-o majoritatea PSRM-Șor în 2020 este o crimă la adresa pensionarilor”, susține parlamentarul.

Amintim că în urma modificărilor efectuate de majoritatea PSRM-P. Șor în ședința din 16 decembrie 2020, vârsta de pensionare a fost redusă la 57 de ani pentru femei și la 62 de ani pentru bărbați. Respectivele prevederi urmează a fi aplicate începând cu 1 ianuarie 2022.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal