Noi detalii în cazul aeronavei reținute de Poliția de Frontieră la Edineț. Au fost arestate patru persoane, iar alte două sunt date în căutare

Noi detalii în cazul aeronavei reținute de Poliția de Frontieră la Edineț. Au fost arestate patru persoane, iar alte două sunt date în căutare

Patru persoane au fost reținute în urma operațiunii de ieri a Inspectoratului General al Poliției de Frontieră la Edineț. Este vorba de trei cetățeni ai Ucrainei și unul al Belarusului. În același timp, IGPF a anunțat că două persoane au reușit să fugă de la fața locului, fiind anunțate în căutare.

Potrivit șefului IGPF, Rosian Vasiloi, primele informații despre survolarea spațiului aerian al Republicii Moldova de către această aeronavă au parvenit pe 8 septembrie. Ulterior, în urma discuțiilor cu diferiți parteneri și cu colegii din Ucraina, a fost emisă o nouă informație, care anunța că o eventuală tentativă de survolare a spațiului aerian, urma să aibă loc în zilele de 10 – 13 septembrie.

„În seara zilei de sâmbătă la 21.58, a fost primită prima informație cu privire la survolarea neautorizată a frontierei de stat a Republicii Moldova de către un aparat de zbor, (...) Au fost întreprinse măsuri de căutare care acopereau raioanele de frontieră, Briceni, Ocnița, și Edineț, colegii noștri din cadrul SIS și alte structuri, au examinat toată această situație. Despre faptul survolării neautorizate de către un aparat de zbor, am fost informați de o diviziune specializată cu Ministerului Apărării”, a declarat Rosion Vasiloi.

Publicitate

Șeful adjunct al IGPF, Daniel Martnos a declarat că după ce aeronava a aterizat și s-a stabilit că aceasta era alimentată cu combustibil, s-a decis inițierea operațiunii de reținere.

„Au fost efectuate mai multe percheziții. Au fost depistate mijloacele de transport, locurile unde au fost tăinuite mașinile. Colegii din România urmează să ne răspundă dacă au găsit ceva ei, țigările și despre ce cantitate este vorba. Aeronava nu este înregistrată legal pe teritoriul Ucrainei”, a declarat Martnos.

Acesta a mai precizat că la moment aeronava este dezasamblată, urmând a fi depozitată în Aeroportul de la Mărculești.

Amintim că, pe 14 septembrie, un avion cu țigări de contrabandă, care urma să ajungă în România, a fost reținut de polițiștii de frontieră. Incidentul s-a întâmplat în apropierea localității Hlinaia Mică din raionul Edineț. Ulterior, IGPF a anunțat că de fapt avionul se întorcea din România și aterizase pentru a se alimenta cu combustibil.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal