Primul Forum dedicat sectorului imobiliar în Republica Moldova: strategii și idei de dezvoltare (VIDEO)

Primul Forum dedicat sectorului imobiliar în Republica Moldova: strategii și idei de dezvoltare (VIDEO)

Moldova Real Estate Forum 2021 - evenimentul internațional dedicat sectorului imobiliar a fost organizat în premieră în Republica Moldova. 36 de speakeri și moderatori din 6 țări, au abordat pe parcursul celor 2 zile de eveniment contextul actual, idei de dezvoltare și perspectivele domeniului imobiliar industrial și rezidențial în țara noastră.

„Deși, aparent, Republica Moldova, nu este prima opțiune atunci când este vorba de investiții în imobil, vă veți convinge pe parcursul celor 2 zile că sectorul imobiliar este unul cu potențial mare de dezvoltare care oferă oportunități atractive investitorilor”

Ion Iordachi Director General Interimar al Agenției de Investiții „Invest Moldova”

Autor:

Publicitate

În prima zi a forumului, dedicată sectorului nerezidențial, speakeri locali dar și internaționali din România, Germania, Belgia și Federația Rusă au analizat particularitățile pieței imobilelor industriale în Moldova, zonele economice libere, platformele industriale, investițiile în imobilul hotelier și cel pentru retail, inovațiile dar și tendințele care influențează industria. 

„Avem sectoare strategice în care încercăm să atragem investitori: automotive, electronică, BPO, ICT textile, agricultură”

Igor Ștefaneț, Șef Direcție atragerea și protejarea investițiilor al Agenției de Investiții „Invest Moldova”

Autor:

„Proiectele investiționale industriale pe care urmează să le avem datorită acestui prim forum este acel pas important către o nouă realitate industrială a țării cu proiecte infrastrucurale mari, cu proiecte industriale și cu noi jucători pe piața investițiilor directe. Avem sectoarele strategice în care încercăm să atragem investitori: automotive, electronică, BPO, ICT textile, agricultură iar pentru toate aceste insdustrii e nevoie de spații comerciale, industriale, spații reatail pentru a deveni cât mai atractivi, spune Igor Ștefaneț, Șef Direcție atragerea și protejarea investițiilor al Agenției de Investiții „Invest Moldova”

...

Unul din obiectivele Forumului a avut drept scop scoaterea în evidență a beneficiilor pe care Republica Moldova le poate oferi potențialilor investitori, printre care condiții bune de creditare și preț pentru m2 mult mai mic decât în alte țări europene.

„Investitorii belgieni au un interes sporit pentru regiunea balcanică, în special în ceea ce privește clădirile industriale. Moldova este comparată cu Elveția sau Norvegia la capitolul comercial, în special în ceea ce privește importul sau exportul. Trebuie promovate zonele economice libere, accesul direct la Marea Neagră, pentru că la moment aș putea spune că nu se lucrează suficient în această direcție, fiind mai degrabă o problemă de marketing”, spune Alain Schodts Director Executiv, Camera de Comerț Moldova-România- Belgia - Luxemburg

„Compania pe care o reprezint este specializată în producerea de elemente de construcție din beton prefabricat iar dumneavoastră în Republica Moldova nu aveți o astfel de fabrică. Dacă cererea este suficient de mare, urmează să constrium o fabrică în Republica Moldova”, povestește Cătălin Panazan, Manager general Willy Naessens Group.

„Compania noastră vede un potențial de dezvoltare în Republica Moldova. Sunt investitori interesați care sunt de aceeași părere și analizează posibilitatea de a construi hoteluri resort de 3*-5*, în special în zonele apropiate de vinării. Pentru noi este un domeniu foarte atractiv”, spune Ivan Kiseev, Director Russia & CIS, Dezvoltare internațională, Marriott International prezent la eveniment.

...

Co-organizatorul evenimentului, Agenția de investiții „Invest Moldova” este un partener de cooperare pentru investitorii existenți și potențiali în proiecte de dezvoltare care se extind la nivel global, fiind singura instituție mandatată să promoveze imaginea Republicii Moldova pe dimensiunea economică și investițională.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal