Participanţii la Reuniune au făcut un schimb de opinii referitor la modalităţile de consolidare a cooperării economice la nivel regional între ţările membre ale OCEMN, menționând necesitatea coordonării politicilor și derularea proiectelor pentru dezvoltarea durabilă a mediului de afaceri din regiunea Mării Negre.
La încheierea reuniunii, viceminiştrii Economiei din ţările membre OCEMN au adoptat o declaraţie comună intitulată ”Facilitarea Comerțului intraregional și a investițiilor”, în care au convenit asupra stabilirii mecanismelor practice de eliminare a barierelor netarifare pentru facilitarea comerțului și încurajarea investițiilor între statele membre OCEMN în conformitate cu standardele și normele OMC și simplificarea procedurilor de trecere a frontierei existente în regiunea OCEMN.
Participanții au convenit să implementeze la nivel național măsuri de realizare a proiectelor OCEMN cu un impact major asupra dezvoltării economice în regiunea OCEMN, în special în domeniile comerțului, transporturilor și vamal. De asemenea, părțile au agreat să dezvolte un proiect de memorandum de înțelegere cu privire la dezvoltarea de linii de feribot multimodale în regiunea Mării Negre și finalizarea acesteia și mai curând posibil prin semnarea acestuia de statele membre OCEMN.
La reuniune au participat oficiali din Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia, Grecia, România, Federația Rusă, Serbia, Turcia și Ucraina.
Republica Moldova deține președinția în Organizaţia Cooperării Economice a Mării Negre în perioada ianuarie-iunie 2015.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.