Profil de candidat | Circumscripția Nr. 27 Congaz. Cine sunt doritorii de a accede în Adunarea Populară, ce averi au de declarat și ce funcții au candidații uneia dintre circumscripțiile arondate satului Congaz

Profil de candidat | Circumscripția Nr. 27 Congaz. Cine sunt doritorii de a accede în Adunarea Populară, ce averi au de declarat și ce funcții au candidații uneia dintre circumscripțiile arondate satului Congaz

Pentru că satul Congaz este cel mai mare din R. Moldova (asta chiar dacă, în ultima perioadă, nu mai sunt valabile cifrele fostelor recensăminte), localitatea este împărțită în două circumscripții. Așa dar, cine candidează în circumscripția Nr. 27, să cunoaștem candidații.

Primul pe liste este Fiodor Gaidarji, în vârstă de 56 de ani. De profesie este economist, însă în nota biografică, nu indică o funcție pe care o deține.

...

Publicitate
...

În declarația de avere, acesta indică venituri de 210.291de lei din venituri salariale, alte venituri, candidatul le indică în valoare de: 46.147 de lei, 56.713 de lei, 31.546 de lei. Alte 229.118 de lei candidatul le declară din veniturile soției. Din activitate didactică, el mai indică 8.736 de lei. Soția a mai obținut 4.188 de lei din arendă. De asemenea, candidatul decalră opt terenuri agricole și două intravilane. Suma cumulativă a terenurilor agricole este de 32.268 de lei, iar a celor intravilane este în total de 4.207 lei. La fel, candidatul are o casă de locuit c u suprafața de 139 de. metri pătrați, care valorează aproape 28 de mii de lei. Un alt imobil, de 27 de metri pătrați nu are indicată valoarea estimată. Mai indică un garaj, fără a-i menționa valoarea. La fel, candidatul mai declară trei credite bancare - de 76.500 de lei, de 35.100 de lei și, respectiv, 30 de mii de lei.

Un alt candidat este Ivan Bessarab, n vârstă de 51 de ani și este de profesie mecanic. Candidatul nu indică un loc de muncă.

...

...

În declarația de avere, candidatul nu a declarat nimic.

Cel de-al treilea candidat în această circumscripție este Nicolai Arabadji, de 38 de ani. În nota biografică, candidatul nu indică o profesie sau o funcție pe care o deține.

...

...

În declarația de avere, candidatul indică doar trei terenuri, fără a preciza destinația sau valoarea acestora, precum și trei automobile, la fel, fără a fi precizat costul lor.

Și cea de-a patra candidată în această circumscripție este Svetlana Diuvenji, în vârstă de 52 de ani. Este de profesie pedagog, iar în prezent este profesoară de biologie și chimie la Gimnaziul din Congaz.

...

...

În declarație, candidata indică un venit salarial de 186.552 de lei și alte 79.446 de lei - din salariul soțului. De asemenea, aceasta mai menționează un teren estimat la 516 lei. Candidata mai indică o casă de locuit, fără a menționa prețul acesteia. Automomilul, marca Ford Tranzit, din anul 2008, care valorează 5.600 de Euro.

Acest material este parte a proiectului dedicat UTA Găgăuzia. Prin acest proiect, AGORA și-a propus să reflecte realitatea din regiune, inclusiv perioada electorală înainte de alegerile în Adunarea Populară a Găgăuziei, dar și scrutinul propriu-zis.

Pentru mai multe informații, accesează pagina dedicată scrutinului din 19 septembrie, unde găsești toate știrile despre ce se întâmplă acum în UTA Găgăuzia, explainere și grafice, descrieri și reportaje din regiune.

Proiectul este susținut de Embassy Ofice of the Netherlands in Moldova

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal