Profil de candidat | Circumscripția Nr. 29 Congazcicul de Sus. Îți prezentăm cei trei candidați la funcția de deputat în Adunarea Populară

Profil de candidat | Circumscripția Nr. 29 Congazcicul de Sus. Îți prezentăm cei trei candidați la funcția de deputat în Adunarea Populară

În circumscripția Nr. 29, Congazcicicul de Sus, locuitorii au de ales între trei pretendenți la un fotoliul de deputat. Acesta le va reprezenta interesele în Adunarea Populară a Găgăuziei. Până în prezent, unul dintre cei din listă a fost deputat în organul legislativ al autonomiei. Este vorba despre rectorul Universității de Stat din Comrat, Serghei Zaharia. Contracandidații acestuia sunt: inginerul Vasilii Ikizli și șeful Centrului Multifuncțional, Evghenii Tucan. primii doi sunt candidați independenți, iar cel de-al treilea - reprezentantul BeCS.

Primul pe listă este Serghei Zaharia, în vârstă de 349 de ani. Este doctor în științe istorice, conferențiar universitar. Ocupă funcția de rector al Universității de Stat din Comrat. În adunarea Populară de legislatura a VI-a, Serghei Zaharia, la fel a fost deputat din partea circumscripției Nr. 29, unde a acces din primul tur. De asemenea, acesta a fost în deputat și în legislaturile anterioare (în total, are rei mandate) și de fiecare dată a candidat independent.

...

Publicitate
...

În declarația de avere pentru anii 2019 - 2020, Serghei Zaharia a indicat salariul să - de 505 de mii de lei și cel al soției - de peste 324 de mii de lei. Încă un venit salarial de 67.626 de lei, acesta l-a ridicat de la Centrul Științific de Cercetare al UTAG. De asemernea, candidatul mai declară venituri din indemnizații pentru pierderea capacității de muncă - de 101.700 de lei și alte 18.118 - ale soției. Circa 42 de mii de lei constituie indemnizația pentru copil, iar 3.500 - venitul soției din activitatea în baza patentei. Acesta mai are opt terenuri agricole, care în total valorează aproape 25 de mii de lei și unul intravilan de 1.653 de lei. La fel, candidatul mai declară două apartamente - unul de 163.846 de lei și altul de 77.884 de lei și două garajuri, a câte 32 de mii de lei fiecare. Automobilul de marca Mazda din 2006 este evaluat la un preț de 40 de mii de lei. Candidatul mai menționează două credite bancare accesate în 2018, fiecare a câte 200 de mii de lei.

Cel de-al doilea candidat din lista electorală este Vasilii Ikizli, în vârstă de 65 de ani. El este inginer și ocupă funcția de inginer-șef la SRL Invinprom. Este căsătorit și are cinci copii.

...

...

Declarația de avere indică un venit salarial pentru anii 2019-2020 de 148.300 de lei, un venit din pensie de 81.200 de lei și alte 14.830 de lei - din pensia soției. Candidatul mai declară șapte terenuri agricole și trei - intravilane, ale căror valoare nu este indicată în declarație. casa de locuit dde 82 de metri pătrați este estimată la prețul de 411.946 de lei. Acesta mai are și un credit de 8.000 de lei la bancă.

Iar cel de-al treilea candidat este Evghenii Tucan, de 31 de ani. Acesta este specialist în administrație publică și ocupă funcția de șef al Centrului Multifuncțional ASP Comrat.

...

...

Declarația de averea a candidatului indică un venit salarial de 73.868 de lei de la primăria Comrat, altul - de 1200 de lei - pentru participare în calitate de consilier la ședințele consiliului local, un venit salarial - de la PSRM - de 39.560 de lei și încă unul - de 65.375 de lei - de la ASP. automobilul Renault Megane din anul 2009 este estimat la 80 de mii de lei.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal