Profil de candidat | Circumscripția Nr. 33 Chioselia Rusă. Trei pretendenți la un singur fotoliu! Alegătorii trebuie să-și cunoască candidații care îi vor reprezenta în Adunarea Populară

Profil de candidat | Circumscripția Nr. 33 Chioselia Rusă. Trei pretendenți la un singur fotoliu! Alegătorii trebuie să-și cunoască candidații care îi vor reprezenta în Adunarea Populară

Trei candidați au intrat în cursă pentru dreptul de a fi portavoce a alegătorilor din Chioselia Rusă. De cealaltă parte, cetățenii trebuie să cunoască cât mai multe informații despre ei. Așadar, cine sunt candidații din circumscripția Nr. 33.

Primul în lista electorală este Ilia Uzun, în vârstă de 54 de ani. Este de profesie medic veterinar, iar în prezent, este deputat în Adunarea Populară a Găgăuziei, reprezentând circumscripția Nr. 33 - acesta este cel de-al doilea mandat al său.

...

Publicitate
...

În declarația de avere, candidatul menționează un venit salarial de 58.913 de lei, incasat de la un subiect economic (SRL Fortres) și alte două sume, pe numele soției - de 32.840 de lei și de 65.515 de lei. Alte 1.500.000 de lei sunt declarate, ca și venit în calitate de dividende de la compania SRL Fortres. Candidatul mai declară două terenuri agricole, ambele a câte 32 de mii de lei și un alt teren, în valoare de 15.000 de lei. De asemenea, în declarație mai sunt trecute trei apartamente, în valoare de: 25.676 de lei, de 52.167 de lei și de 194.347 de lei, dar și un garaj, a cărui valoare nu este indicată. La ferl, candidatul indică un autoturism marca Hummer H2 în valoare de 120.000 de lei și un camion, de 10.000 de lei. Candidatul mai afrată o participație de 100$ într-o companie care se ocupă de cultivarea viței-de-vie și 39,62 % într- companie care comercializează carburanți cu amănuntul.

Un alt candidat în această circumscripție este Constantin Belopșițchii, de 32 de ani. este marketolog de profesie. În prezent, activează în calitate de bigadier Radacini Wines

...

...

Candidatul declară un venit din salariu de 76.301 de lei pentru anii 2019 -m 2020. Alte date ne se conțin în declarație.

Cel de-al treilea candidat este Ivan Kîssa, de 52 de ani. De profesie este sudor, dar lucrează în calitate de director al Societății cu Răspundere Limitată ”Cumdimtrans”.

...

...

În declarația sa de avere indică 134.025 de lei pentru anul 2019 și alte 88.863de lei, pentru 2020 - venitul său salarial și 57.720 de lei pentru 2019, plus 56.197 de lei pe 2020 - ale soției. De asemenea, candidatul m ai declară o casă de locuit de 87 de metri pătrați, veluată la 6 mii de dolari SUA, dar și un garaj, în valoare de 3.000 de dolari SUA.

***

Acest material este parte a proiectului dedicat UTA Găgăuzia. Prin acest proiect, AGORA și-a propus să reflecte realitatea din regiune, inclusiv perioada electorală înainte de alegerile în Adunarea Populară a Găgăuziei, dar și scrutinul propriu-zis.

Pentru mai multe informații, accesează pagina dedicată scrutinului din 19 septembrie, unde găsești toate știrile despre ce se întâmplă acum în UTA Găgăuzia, explainere și grafice, descrieri și reportaje din regiune.

Proiectul este susținut de Embassy Ofice of the Netherlands in Moldova.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal