Marina Tauber îl acuză pe Dumitru Alaiba de intimidare după ce deputatul PAS a anunțat că primarul de Orhei și-ar putea pierde funcția

Marina Tauber îl acuză pe Dumitru Alaiba de intimidare după ce deputatul PAS a anunțat că primarul de Orhei și-ar putea pierde funcția

Deputata Partidul Șor, Marina Tauber, sesizează pretinse intimidări din partea deputatului Partidului Acțiune și Solidaritate, Dumitru Alaiba. Aceasta după ce parlamentarul PAS a anunțat că primarul de Orhei Pavel Verejanu ar putea pierde funcția de edil, urmare a ultimii campanii electorale în care ar fi împiedicat instalarea corturilor candidaților electorali în oraș. 

„Nu puteți vorbi despre abuzuri în serviciu în cazul menționat în postare și în scrisoarea dvs. Data viitoare voi aduce dovezi și dacă va fi nevoie voi scrie la organele competente în calitatea mea de deputat. Știți că după dispoziția primarului Verejanu cortul PAS așa și a stat. Nu ați făcut niciun pas de la locul unde erau instalate corturile dvs. Dar ați lăsat dezordine. Anume acest motiv - murdărie, dezordine, pandemie, lipsa de condiții adecvate în COVID-19 ne-au impus această decizie”, a spus deputata Partidului Șor, Marina Tauber, într-o conferință de presă.

Deputata a subliniat că mesajul de azi ar fi prima alarmă legată de pretunsa intimidare a opoziției în R. Moldova. „Nu ne oprim cu asta și o să depunem plângeri și solicitări pe faptul intimidării și presiunii față de echipa Șor și primarul de Orhei. O să fac asta cât de curând cât n-ați reușit să-i subminați”, a spsu Tauber.

Publicitate

Cazul a început în campania electorală, înainte de alegerile parlamentare anticipate. Atunci PAS menționa că ar fi fost împiedicați să-și instale corturile electorale în Orhei.

„În campania electorală am încercat de nenumărate ori să instalăm corturile PAS în Orhei, pentru o comunicare și interacțiune mai activă cu oamenii. Atunci Primarul de Orhei - Pavel Verejanu, abuziv și arbitrar ne-a interzis de mai multe ori desfășurarea acestor întruniri, motivând că ar exista o cerere prealabilă, care prevede întruniri în toate spațiile publice din or. Orhei, în fiecare zi, în perioada 4 februarie - 31 decembrie 2021, de la orele 07:00 până la 22:00. Și loc pentru cortul nostru nu este. După asta a interzis sub pretextul pandemiei. Am făcut și demersurile relevante către instituții”, scrie într-o postare pe Facebook la 16 septembrie, Dumitru Alaiba.

PAS a sesizat poliția cu solicitarea de a sancționa primarul de Orhei pentru faptele sus menționate.

Potrivit concluziei din 19 iulie 2021, Inspectoratul de Poliție Orhei a stabilit preventiv, că acțiunile primarului Pavel Verejanu, ar avea semnele constitutive ale componenței de contravenție și anume „Excesul de putere sau depășirea atribuțiilor de serviciu”.

...

Oamenii legii au expediat materialele în adresa Centrului Național Anticorupție.

...

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal