Castel Mimi – legenda locului care scrie istorie, la Bulboaca, de 5 ani (FOTO)

Castel Mimi – legenda locului care scrie istorie, la Bulboaca, de 5 ani (FOTO)

Legendele sunt scrise de oameni mari, cu pasiuni pentru lucruri frumoase. La originea Castel Mimi stă o personalitate măreaţă a timpurilor – Constantin Mimi – ultimul guvernator al Basarabiei. Vinificatori prin pasiune și dedicație, echipa Castel Mimi a lansat, acum 5 ani, proiectul care aduce dăruirea și măreția într-un singur loc. Locația continua astfel tradiția se secole pentru vinuri de calitate, oferind publicului cele mai moderne posibilități de recreere și turism în țara noastră.

Legenda care înnobilează locul

În 1893, Constantin Mimi fonda la Bulboaca ceea ce în scurt timp avea să devină cea mai renumită vinărie a timpului. La începutul secolului XX, vinurile de aici erau exportate şi vândute tocmai în Siberia, iar Castelul avea parte de oaspeţi regali: Ţarul rus Nicolae al II-lea sau prințul moștenitor al României de atunci, Carol al II-lea.

Publicitate

În secolul XXI istoria a renăscut la Bulboaca. În cadrul unor lucrări de rutină, muncitorii au descoperit o adevărată bijuterie arhitecturală – Castelul Mimi – ascuns o perioadă sub faţada placată în perioada sovietică. În 2011, aici a început cel mai amplu proiect de restaurare din ultimele două decenii. Castelul a fost readus, conform tehnologiilor speciale, la imaginea pe care o avea cândva, iar vinăria îi poartă astăzi cu mândrie numele celui care a scris o legendă în istorie – Castel Mimi.

5 ani de Castel Mimi

În 5 ani de activitate, Castel Mimi a devenit o atracție nu doar pentru măreția și istoria castelului, dar și pentru multiplele posibilități de turism și recreere puse la dispoziție pe teritoriul complexului. Turul vinăriei, masa timpului, labirintul veșnic verde, grădina medievală, piscina și hotelul cu locuri de cazare, wine shop-ul, dar și posibilitatea de organizare a evenimentelor de familie sau corporative – toate se regăsesc într-o perfectă armonie la Bulboaca, într-un spațiu care pare a fi rupt din realitate, dar atât de simbolic și reprezentativ pentru zona de centru a țării noastre.

Tradiții viti-vinicole prin generații

Astăzi, aici este păstrată tradiţia vinului adevărat, îmbunătăţită cu tehnologii avansate și supravegheată atent de cei mai iscusiți tehnologi vinificatori. Vinurile Castel Mimi reprezintă un omagiu celui care a schimbat altădată istoria Basarabiei – Constantin Mimi. Mergând să studieze la Şcoala Superioară de Agricultură din Montpellier, Franţa, boierul Constantin a adus în premieră şi a popularizat în Basarabia soiul Aligote. Astăzi, Castel Mimi se laudă cu inegalabilul „Cabernet Sauvignon Reserva 2012” – singurul vin moldovenesc mediat cu aur la expoziţia Mundus Vini 2016. Vinurile produse la Crama Castel Mimi au fost apreciate și premiate la nivel internațional, obținând medalii de aur, argint sau bronz în cadrul mai multor concursuri internaționale.

În topul vinăriilor la nivel mondial

Cunoscută drept una dintre cele mai frumoase destinații turistice din Moldova ce și-a deschis larg ușile vizitatorilor în anul 2016, Castel Mimi lărgește în fiecare sezon spectrul de evenimente de marcă, dar și posibilitățile de odihnă pe teritoriul complexului. Castel Mimi este inclus în top 15 cele mai frumoase vinării din lume. Acesta prezintă atât istorie, cât și arhitectura modernă celor 30 de mii de vizitatori care vin în fiecare an din peste 80 de țări ale lumii.

Bucătăria fină, la ea acasă

Restaurant de fine dining „Bufnița albă” este primul restaurant cu bucătărie fină din Moldova. Aici oaspeții se pot bucura de preparate excepționale, inspirate din gastronomia tradițională moldovenească, cu influențe fine ale bucătăriei franțuzești din regiunea Provence. Este locul perfect pentru o cină festivă, un eveniment marcant din viață sau pur și simplu o experiență culinară de neuitat, cu cea mai bună mâncare și vinuri excelente.

Crama din satul Bulboaca aparține familiei Trofim din anul 1998. Adrian Trofim face parte din cea de a V-a generație care activează în cadrul acestei crame, fiind la moment General Manager al Castel Mimi. Complexul este în continuă dezvoltare și își așteaptă vizitatorii și în continuare, în deplină siguranță și cu cel mai mare drag de oaspeți.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal