Ministrul de Externe al Ungariei, în vizită la Chișinău: Țara noastră a primit o donație de echipamente medicale în valoare de 1,5 mil. euro

Ministrul de Externe al Ungariei, în vizită la Chișinău: Țara noastră a primit o donație de echipamente medicale în valoare de 1,5 mil. euro

Ministrul Afacerilor Externe și Comerțului exterior al Ungariei, Péter Szijjártó,a venit la Chișinău la 17 septembrie. Vizita este întreprinsă la invitația viceprim-ministrului, ministrului Afacerilor Externe, Nicu Popescu. În timpul  vizitei oficialului maghiar, R. Moldova a primit o donație de echipamente medicale în sumă de 1,5 milioane de euro. 

Donația include măști de protecție, halate medicale biodegradabile și 20 de aparate de ventilare pulmonară, oferite de NATO ca răspuns la pandemie prin care R. Moldova.

„Ungaria a fost și este solidară cu noi atât în integrarea europeană cât și în momentele de dificultate din ultimul un an și jumătate de pandemie și suntem recunoscotoare pentru ea. Ungaria ne va ajuta cu fortificarea expertizei în domeniul agrar, alimentar și gestionarea finanțelor publice prin trimiterea a dpi experți în structurile noastre publice. Am discutat la modul concret cum putem redeschid ruta avia Chișinău- Budapesta. Să ne mișcăm rapid pe semnarea unui acord de recunoaștere reciprocă a permiselor de conducere”, a spus ministrul de Externe, Nicu Popescu.

Publicitate

La rândul său ministrul Afacerilor Externe și Comerțului exterior al Ungariei, Péter Szijjártó, a subliniat importanța susținerii R. Moldova pentru depășirea pandemiei.

„Țările au sarcina să-și apere cetățenii în fața celui de-al patrulea val al pandemiei. Și cel mai eficient este să fim vaccinați. Datoria statelor este să acorde ajutor celor care sunt în situații dificile din cauza virusului. Nu a fost ușor să facem rost de aceste mijloace, materiale, pentru că oferta pe piață a fost mai mică decât cererea. Ungaria a întreprins acțiuni de succes în acest sens ca să poată veni cu ajutor. Astfel, am venit cu o donație de 20 de aparate de ventilație pulmonară ca Moldova să poată mai eficent să lupte cu pandemia”, a spus Péter Szijjártó.

La evenimentul de recepționare a ajutorului umanitar a fost prezentă și ministra Sănătății, Ala Nemerenco care a mulțumit pentru sprijinul acordat Sistemului de Sănătate din țara noastră.

„Este un ajutor esențial nu doar din punct de vedere al valorilor umane - viața omenească, dar și din punct de vedere financiar deoarece este costisitor”, apunctat ministra.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal