„Eu nu văd cum am putea evita acest lucru, să nu observăm că acţiunile Rusiei au adus deja la pierderea de către un stat independent a unei părţi din teritoriul său. Sau să evităm să definim ca risc existenţa a două noi zone separatiste cu nişte lupte crâncene care se desfăşoară practic în proximitatea Republicii Moldova. Eu cred că noi am trebui să introducem şi termenul militar „inamic potenţial” şi să tragem concluziile care reies de aici”, a declarat Viorel Cibotaru, fiind întrebat dacă Rusiava va fi tratată ca o ameninţare.
El a subliniat că aceasta este poziţia sa personală. ,,Nu cred că ea poate prinde acum conturul unei poziţii instituţionale. Mai avem de muncit, voi convinge şi colegii mei din cadrul ministerului, nu este exclus să-mi aducă argumente prin care să ajustăm această poziţie a mea la cea instituţională. Dar eu cred că vom ajunge la concluzii comune, inclusiv cu forţele politice din parlament. Este vorba despre interese fundamentale ale Republicii Moldova”, a declarat Ministrul Apărării.
Totodată, Viorel Cibotaru a menționat că schimbările din regiune sunt dramatice şi ireversibil în multe privinţe. ,,Ca să revenim într-o situaţie în care Republica Moldova să fie generator de stabilitate în regiune, trebuie să facem un efort comun foarte şi foarte puternic. Dacă nu se înţelege acest lucru, republica Moldova poate să devină o sursă de instabilitate, pentru vecinii săi, pentru NATO şi poate să deterioreze situaţia Republicii Moldova pe mulţi ani înainte. De acea altă cale nu e”, a mai spus ministrul.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.