Directorul Î.S „Poșta Moldovei” și-a dat demisia: „Tot ceea ce am realizat – am făcut împreună, cu voi și pentru voi”

Directorul Î.S „Poșta Moldovei” și-a dat demisia: „Tot ceea ce am realizat – am făcut împreună, cu voi și pentru voi”

Directorul Întreprinderii de Stat „Poșta Moldovei”, Vitalie Zaharia, și-a dat demisia. Anunțul a fost făcut public pe pagina de Facebook a instituției.

„Am avut marea onoare să mă aflu alături de voi timp de aproape doi ani, administrând una dintre cele mai mari și prospere Întreprinderi de Stat - Poșta Moldovei, timp în care am avut parte de momente unice, frumoase, dar și de multe provocări”, se arată în mesajul publicat de instituție.

Fostul director susține că mandatul pe care l-a avut a fost unul complex și dificil, fiind marcat de pandemia de COVID-19 care și-a pus amprenta asupra activității economic-financiare ale întreprinderii. Acesta susține că toate obiectivele stabilite au avut nevoie de o ajustare continua și o adaptare la condițiile situației de urgență, ceea ce a prezentat mari provocări.

Publicitate

„Obiectivele și proiectele pe care le-am trasat sunt în mare parte încheiate. Unele, precum colaborarea cu Banca Europeană pentru Investiții, cu USAID pentru dezvoltarea serviciului curierat și pentru digitalizarea poștei, dar și altele – sunt cu statut avansat de derulare și rămân în sarcina colegilor, pentru a putea finaliza procesul de cofinanțare a diverselor proiecte”, susține Zaharia.

Potrivit acestuia, cele mai mari realizări ale mandatului său sunt obținerea statutului de Agent Economic Autorizat, finalizarea procedurii de obținere a licenței pentru emiterea Monedei electronice, impulsionarea comerțului electronic, proiectele realizate cu Programul Reforme structural în Moldova al USAID, negocierile cu BERD și Banca Mondială, parteneriatele cu Agenția E-Gov, Serviciul Vamal, Agenția de Investiții etc.

Vitalie Zaharia a fost reales în funcția de director al Î.S. „Poșta Moldovei” în baza unui concurs din luna mai 2021, după ce din 10 decembrie 2019, a fost numit în funcția de director interimar. Anterior, acesta a ocupat funcția de director al Organizației de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exporturilor din Moldova.

Amintim că în luna martie 2021 a fost marcată de nemulțumiri ale angajaților față de activitatea administrației. Mai exact, angajații filialei din Bălți au anunțat că au intrat în grevă. Aceștia au protestat împotriva planului anti-criză al conducerii întreprinderii de stat, care ar presupune optimizirea numărului de muncitori. Angajații au cerut demisia directorului interimar.

În reacție, Vitalie Zaharia a negat acuzațiile care i se aduc și a cerut încetarea atacurilor în adresa instituției.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal