Istoria patiseriei Be Sweet. INTERVIU cu Nadejda Cornețel

Istoria patiseriei Be Sweet. INTERVIU cu Nadejda Cornețel

Be Sweet este o patiserie, care se face remarcabilă prin gustul deosebit și produsele de calitate, create cu grijă. La producerea biscuiților, este implicată întreaga familie. Tatăl, Leonid Grigoriev este responsabil de aspectele legate de investiții și consultări. Mama,  Tatiana Grigoriev, ține consultările pe tehnologie. Iar cele două fiice, Nadejda Cornețel și Iulia Grigoriev, au preluat motivația părinților săi și inspirate de idee s-au implicat atât pe partea de vânzări, cât și pe partea administrativă, resurse umane, gestionarea finanțelor, pentru ca împreună să creeze ceva deosebit pentru clienții săi.

Deși, Nadejda recunoaște că decizia de a părăsi industria de consultanță financiară, pentru o afacere mică de producere, a fost una dificilă, nu regretă alegerea făcută. A crezut de la bun început în idee, în potențialul de dezvoltare și au reușit între timp să obțină rezultate frumoase! Spre exemplu, în prezent exportul a atins cota de 60%, iar piața locală continuă să se dezvolte. Crearea parteneriatelor atât cu rețelele mari de magazine, dar și cu magazinele mici, specializate, le asigură cele 40% din comercializarea produselor pe piața internă.

...

Publicitate

Be Sweet propune o gamă largă de produse, circa 25 de tipuri, în variate ambalaje. Speră să crească capacitățile producerii, pentru a dubla producția pe piața Republicii Moldova și România. Iar pentru a realiza acest scop au nevoie de oameni cu adevărat motivați, specialiști în domeniu, ceea ce reprezintă o provocare pentru o afacere mică.

Cum a început afacerea Be Sweet?

Nadejda Cornețel: Părinții noștri au lansat afacerea în 2015. Nouă cu sora ne-a plăcut ideea și ne-am alăturat. Acum suntem toată familia implicați în procesul producerii biscuiților. Tata pe partea de investiții și consultări, mama - consultări pe tehnologie. Sora se ocupă de vânzări, iar eu de partea administrativă, cadre, finanțe. Orice decizie se ia de către toți membrii familiei, facem consiliu și toți discutăm. Fiecare își are rolul său, e responsabil de activitatea sa și astfel ne completăm reciproc.

Cel mai mult m-a motivat să mă alătur afacerii ideea. Mi-a plăcut produsul și faptul că era interes față de acest produs. Noi am văzut din start potențial de creștere. Activând în industria de consultanță financiară, ca să te alături unei afaceri mici de producere, este o decizie destul de grea, dar niciodată nu mi-a părut rău.

Care sunt produsele Be Sweet?

N. C.: Noi producem biscuiți, avem o gamă destul de largă, dar limitată la 20-25 de produse în variate ambalaje. Suntem limitați de capacitățile utilajelor și posibilitățile acestora. Dar, între timp am mai introdus utilaje noi, ca să putem face un sortiment mai mare. Ne orientăm la produsele care sunt cele mai căutate de consumator.

Piața noastră de desfacere este orientată pe Republica Moldova și România. Acum suntem la 60% export, 40% - piața locală. Piața locală între timp tot a crescut și am dezvoltat-o prin stabilirea și menținerea relațiilor de încredere cu clienții, atât rețele mari de magazine, cât și magazine mici specializate.

...

Care sunt dificultățile cu care vă confruntați?

N. C.: Lipsa personalului. Nu avem cadre. Putem să producem mai mult, dar nu avem cu cine să o facem. De exemplu, vara e un sezon mai slab și putem lucra într-un schimb de luni până vineri. Dar, din toamnă noi trebuie să lucrăm în două schimburi și producem mult mai mult. Adică noi putem să dublăm capacitatea, cu mai mulți oameni. Ne-am pomenit ca nimeni nu aplică la oferta de job. Am lucrat cu site-uri de recrutare, dar chiar dacă aplică mulți este dificil să găsim specialiști în domeniu.

E complicat și atunci când noi lucrăm cu rețelele de magazine, iar furnizorii măresc prețurile. Tot ce ține de veniturile noastre, noi nu le putem influența.

...

***

Echipa AIM încurajează afacerile mici și poate veni cu un sprijin considerabil pentru a crește capacitățile ÎMM-ului. Succesele membrilor AIM ne bucură și ne motivează să muncim în continuare pentru a dezvolta sectorul antreprenorial din țara noastră.

Pe 29 septembrie AIM organizează Empower Locals - Forumul Tinerilor Antreprenori. Este cel mai important eveniment al toamnei dedicat producătorilor mici din diferite industrii.

Obiectivul acestei conferințe este creșterea capacității IMM-urilor locale și a micilor producători din diferite industrii, de a accesa finanțe, de a vinde, de a promova și de a exporta bunurile pe care le produc.

Numărul de locuri este limitat și doar întreprinderile selectate de AIM vor putea participa la conferință.

Condiții de participare:

- Accesul doar pentru antreprenori înregistrați în calitate de persoane juridice

- Completarea formularului de aplicare: https://bit.ly/394aVm6

- Achitarea biletului

- Împărtășirea valorilor și misiunii AIM

Pentru mai multe detalii accesați pagina de Facebook AIM.

Acest material este realizat cu suportul Fundația Friedrich Naumann pentru Libertate, Biroul pentru România și Republica Moldova în cadrul proiectului "Young Entrepreneurs Forum: Strengthening SMEs businesses capacities".

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Twitter
  • Telegram
  • RSS Feed

APLICAȚIE

  • App Store
  • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal