Concursul pentru ocuparea funcției de Avocat al Poporului ar fi mimat, susțin deputații BCS: „Zarurile au fost aruncate”

Concursul pentru ocuparea funcției de Avocat al Poporului ar fi mimat, susțin deputații BCS: „Zarurile au fost aruncate”

Concursul pentru ocuparea funcției de Avocat al Poporului este pus sub semnul întrebării de către deputații BCS, care se îndoiesc de corectitudinea rezultatelor acestuia. În cadrul unui briefing de presă, desfășurat în momentul în care avea loc proba interviului cu candidații admiși, socialiștii au declarat că PAS ar fi mimat acest concurs și ar favoriza un anumit pretendent.

„Tot ce se petrece acum în Parlament este o mimare. Rezultatul pentru noi deja este clar, vor fi propuse Parlamentului două candidaturi pentru funcția de Avocat al Poporului, unele rude și posibil un reprezentant care vine din diasporă. Vreau să spun că candidații care participă, de gen masculin, nu au nici o șansă, deoarece zarurile au fost aruncate”, susține deputatul socialist, Vasile Bolea.

Socialistul a mai declarat că actuala Avocată a Poporului pentru drepturile copilului, ar fi rudă cu unii deputați PAS.

Publicitate

„Puteți s-o întrebați pe Doina Gherman, care este cumetră cu doamna președintă, dacă se află în relații de rudenie cu doamna Bănărescu, cu doamna Gașițoi sau doamna Moloșag. Din aceste trei persoane o să vedeți zilele următoare două dintre ele că vor fi propuse plenului Parlamentului pentru numirea în funcția de Avocat al Poporului”, a mai adăugat Bolea.

Bolea susține că regulamentul a fost modificat și că răspunsurile candidaților nu vor fi apreciate în baza unui punctaj, ci prin simpla ridicare a mâinii. Acesta a mai adăugat că întrebările ar fi sugestive și ar indica favorizarea unui anumit candidat, iar adevărata miză ar fi influența guvernării în Consiliul Superior al Procurorilor, acolo unde Avocatul Poporului deține statutul de membru al instituției.

Ca rezultat, deputații opoziției au părăsit ședința unde are loc proba intervievării candidaților. 

AGORA a solicitat o reacție din partea reprezentanților PAS, însă aceștia nu au răspuns până la această oră.

Precizăm că, miercuri, 22 septembrie, începând cu ora 09:00, în incita Parlamentului are loc proba interviului în cadrul concursului pentru selectarea candidaților la funcția de Avocat al Poporului.

La concursul pentru ocuparea funcției de Avocat al Poporului, au fost admise nouă candidați: Maia Bănărescu, Andrei Brighidin, Teodor Cârnaț, Violeta Gașițoi, Natalia Moloșag, Dumitru Pulbere, Nicolae Rădița, Ivan Roșca, Ivan Ungureanu.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal