La 22 septembrie, de Ziua mondială fără mașini, AGORA lansează „Focar în trafic”. Nu ne dorim ca mașinile să dispară de pe străzile Chișinăului, ci ne dorim să dispară ambuteiajele și aglomerația. Vă invităm la discuții, să identificăm cele mai problematice segmente de pe traseele din capitală și să propunem soluții. Iată prin ce focare trec (sau mai curând staționează) zilnic unii dintre cititorii noștri.
Ieșirea din sectorul Ciocana se regăsește în topul celor mai problematice segmente de drum. Ambuteiajele au devenit un element stabil la orele dimineții și seara, când lumea revine acasă. „De la Ciocana până la Circ traseul durează 40 de minute și mai mult”, spune Diana, una dintre cititoarele AGORA.
Iar Nata consideră că traseul ce unește sectorul Rîșcani de centrul capitalei este unul anevoios.
Cititorii noștri au sesizat probleme în zona sensului giratoriu de la intersecția străzilor Kiev și Bogdan Voievod. Ambuteiajul ține, de cele mai multe ori, până la sensul giratoriu de la strada Florilor.
Unele persoane spun că staționează deseori în ambuteiajele formate în regiunea intersecției dintre strada Ismail și bulevardul Ștefan cel Mare din centrul capitalei, dar și alte zone din centrul Chișinăului. Iar așteptarea durează o veșnicie în zona Gării Auto Nord.
Un alt focar în trafic se formează frecvent în preajma sensului giratoriu de la intersecția străzilor Ion Creangă și Calea Ieșilor, sesizează Luminița.
De altfel, ambuteiajele au pus stăpânire pe toate sectoarele capitalei. „Nu există niciun sector din Chișinău unde dimineața să circuli cu ușurință. Indiferent de transport public sau privat, stai și aștepți”, susține Daniela, o altă urmăritoare AGORA.
Problema ambuteiajelor din Chișinău nu e de o zi și nici măcar de un an. Autoritățile spun că orașul nu e adaptat pentru așa flux de mașini, dar că vor căuta soluții. Totul fără efecte simțitoare deocamdată. Deci, să venim cu unele sugestii.
„Trebuie de promovat transportul public și transportul alternativ. De amenajat piste pentru bicicliști”, sugerează Ion. Prieteni, care ar fi soluția cea mai potrivită în opinia voastră?
Vezi și aceste știri

Deciziile CSE: Negocieri directe pentru energia electrică, nou termen de plată pentru Moldovagaz și noi facilități pentru agricultori

Turcia se opune în continuare aderării Suediei la NATO. Erdogan cere măsuri împotriva terorismului

Un nou punct de trecere a frontierei cu România, instituit la Leova. O decizie în acest sens a fost luată de Comisia pentru Situații Excepționale
Advertoriale

Preotul Petru Ciobanu – printre primii absolvenți ai meseriei de cultivator-procesator de bacifere ai Școlii Profesionale Nisporeni

Localitățile Bulboaca și Speia vor avea până la sfârșitul anului propria strategie de dezvoltare a turismului și un plan de acțiuni pentru un termen de până la 10 ani
