„Implicarea prin reciclare”. O nouă campanie de reciclare a hârtiei, lansată de AVI Moldova

„Implicarea prin reciclare”. O nouă campanie de reciclare a hârtiei, lansată de AVI Moldova

În întreaga lume, pe 23 septembrie este sărbătorită „Ziua Mondială a Curățeniei”. Această zi este o reamintire a faptului că protejarea mediului încojurător trebuie să reprezinte un stil de viață și o responsabilitate de durată pentru fiecare dintre noi. În acest context, AVI Moldova, în parteneriat cu Kaufland Moldova inițiază campania „Implicare prin reciclare”, care are drept scop conștientizarea avantajelor și posibilităților de reciclare, reutilizare și reducere a consumului de hârtie.

În acest sens, organizatorii și-au propus să amplaseze boxe speciale pentru colectarea hârtiei în parcările magazinelor Kaufland din sectorul Botanica și sectorul Ciocana. Hârtia colectată va fi preluată de către o firmă specializată și transportată la un centru de reciclare. Totodată, locuitorii Chișinăului sunt invitați să se alăture campaniei, să adopte o atitudine protectivă față de mediu și să colecteze hârtia în locațiile unde există posibilitate de reciclare.

Publicitate

„În această campanie, ne dorim să conectăm comunitatea locală cu partenerii care pot oferi suport în acțiunile de protejare a mediului și reciclare a deșeurilor. Fiecare dintre cei implicați poate aduce aportul său - noi, cetățenii, prin colectarea separată a hârtiei, zi de zi și prin conștientizare avantajelor pe care le aduce cu sine reciclarea, partenerii noștri - prin colectarea, reciclarea și reutilizarea acesteia.”

Olga Cortac, Președintele AVI Moldova

Autor:

Beneficiile reciclării se extind atât la nivel global, cât și pe plan local, individual. În primul rând, pentru producerea hârtiei reciclate se utilizează mai puțină energie și apă decât în cazul hârtiei obișnuite. Reciclând hârtia, vom avea mai puține deșeuri, mai puțini arbori tăiați și mai puține costuri pentru prelucrare. Reciclarea, reutilizarea și reducerea consumului de hârtie sunt doar câteva dintre numeroasele cadouri pe care le putem oferi planetei.

„În spiritul responsabilității față de mediu, la nivelul operațiunilor noastre, facem eforturi pentru recuperarea materialelor pe care le utilizăm în activitățile zilnice. Recuperarea și valorificarea deșeurilor reprezintă o prioritate în strategia noastră de protecție a mediului. De asemenea, în magazinele noastre pot fi identificate produse din hârtie termică, certificate FSC®, ceea ce înseamnă că materia primă utilizată provine din unități care utilizează responsabil domeniile forestiere. Printre acestea se numără șervețelele, produsele de igienă, precum hârtia igienică sau șervețelele de unică folosință și cărbunii pentru grătar, inclusiv și revistele Kaufland.”

Cristina Aramă, PR manager Kaufland Moldova

Autor:

Totodată, organizatorii și-au propus să implice și tinerii în campanie, prin intermediul unui concurs de desene, care se va desfășura în perioada 21 septembrie - 16 octombrie. Lucrarea care va reuși să obțină cele mai multe voturi din partea publicului va fi printată pe caiete realizate din hârtie reciclată. Ulterior, aceste caiete vor fi donate instituțiilor de învățământ din municipiul Chișinău. Mai multe detalii despre concurs pot fi urmărite pe pagina de facebook AVI Moldova.

Campania „Implicare prin reciclare” este despre aportul pe care fiecare locuitor al orașului îl poate avea pentru un Chișinău mai curat, prin colectarea separată a hârtiei și grija constantă față de mediu. #implicareafacediferenta

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal