Un nou post de televiziune va apărea pe piața mediatică din Republica Moldova

Un nou post de televiziune va apărea pe piața mediatică din Republica Moldova

Un nou post de televiziune va apărea pe piața media din Republica Moldova. Este vorba de canalul 3,14TV, care va fi lansat de jurnalista NTV Elena Levițkaia-Pahomova, scrie media-azi.md.

Consiliul Audiovizualului (CA) i-a acordat licența de emisie pe un termen de nouă ani, în cadrul ședinței din 23 septembrie. Programele postului urmează să fie difuzate prin rețelele distribuitorilor de servicii în format de știri.

3,14 TV aparține companiei Constanta Media, înregistrată pe 2 august 2021. Directoarea întreprinderii este Elena Levițkaia-Pahomova. Tot ea este și președinta Asociației Obștești Media Content, fondatoarea firmei Constanta Media.

Publicitate

AO Media Content a fost înregistrată cu o lună mai devreme, pe 8 iulie. În cadrul ședinței CA, jurnalista a menționat că fondatorii postului „sunt profesioniști din mass-media cu experiență de 10-20 de ani”. „Vrem să fie puțină stabilitate pe piață noastră.”, a mai spus ea. 

Pahomova a precizat că redacția va veni cu „o altă abordare”  și o să trateze mai profund subiectele discutate: „Vrem să aducem alți oameni pe ecrane, oameni profesioniști și experți din diferite domenii: economie, politologie, cultură”.

Jurnalista a spus că furnizorul de servicii media va avea produs autohton în proporție de 80% în limba română și „aproape toate” emisiunile vor fi de autor. 

„Voi susține acest proiect pentru că și doamna Pahomova, în discursul dumneaei, a vorbit despre limba română și că toate emisiunile vor fi în limba română, ceea ce confirmă și documentele care au fost prezentate la eliberarea acestei licențe de emisie”, și-a argumentat opinia membra CA Lidia Viziru. Colegii săi au susținut-o unanim. 

În prezent, Elena Pahomova este moderatoarea emisiuniii Mecanismul Acțiunii (Механизм Действия) de la NTV, post de televiziune ce aparține deputatului socialist Corneliu Furculiță.  Elena Pahomova a activat anterior la postul de televiziune NIT și a moderat o emisiune la canalul Publika TV.

Tot ea a ocupat anterior funcții de conducere la postul de televiziune Pervîi Pridnestrovskii din Tiraspol. A activat și la canalul RTR-Moldova în calitate de producător general. A mai fost șefa comisiei pentru mass-media din cadrul Consiliului societății civile de pe lângă președintele Republicii Moldova, în perioada în care șeful statului era Igor Dodon. 

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal