Scutiri de taxe și coridor verde prin posturile vamale interne pentru proprietarii de terenuri amplasate după traseul Râbnița-Tiraspol

Scutiri de taxe și coridor verde prin posturile vamale interne pentru proprietarii de terenuri amplasate după traseul Râbnița-Tiraspol

Scutiri de taxe și coridor verde prin posturile vamale interne pentru proprietarii de terenuri amplasate după traseul Râbnița-Tiraspol. Este anunțul făcut de prim-ministra Natalia Gavrilița, în cadrul unei întruniri cu mai mulți fermieri din raionul Dubăsari.

„Agricultorii nu vor mai plăti taxa de 3000 de lei pentru certificatele eliberate de Camera de Comerț, care confirmă originea autohtonă a mărfii. Modificarea a fost anunțată astăzi de prim-ministrul Natalia Gavrilița în cadrul unei întruniri cu mai mulți fermieri din raionul Dubăsari”, se arată în comunicatul de presă al Guvernului.

Printre soluțiile propuse fermierilor și agenților economici care au terenuri amplasate după traseul Râbnița-Tiraspol, se numără și introducerea unui act confirmativ eliberat de către Consiliul raional Dubăsari – Direcția agricultură și cadastru, la transportarea producției agricole. Totodată, primăriile locale ar urma să elibereze un certificat despre suprafața terenului. În baza acestor două documente fermierii ar putea transporta recolta prin punctele vamale interne.

Publicitate

„Vreau să mă asigur ca va fi un proces corect și echitabil, sperăm că se va reuși asigurarea acestei soluții la nivel local”, a spus premierul

În cadrul întrevederii s-a discutat și despre problema taxelor impuse de structurile din stânga Nistrului dar și despre impedimentele create prin punctele de trecere. În același timp, au fost abordate și potențiale modificări la Regulamentul de subvenționare în agricultură.

„În acest context, premierul a subliniat că mecanismul de acordare a subvențiilor în agricultură este în prezent în proces de ajustare astfel ca să fie asigurată maximă transparență, echitate și eficiență.

Primarul satului Cocieri, Raisa Spinovschi, a menționat că vizita de astăzi a premierului denotă o atenție sporită din partea autorităților pentru localitățile din stânga Nistrului, aflate în jurisdicția autorităților de la Chișinău”, comunică reprezentanții Guvernului.

În total, 5 primării din raionul Dubăsari (Molovata Nouă, Cocieri, Coșnița, Doroţcaia și Pârâta) au terenuri amplasate după traseul Râbnița-Tiraspol. Este vorba despre 9.544,62 ha de terenuri, inclusiv, 6.499 ha cu destinație agricolă.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal