Litvinenco susține candidatura lui Igor Grosu la funcția de președinte al PAS. Când va fi aleasă șefia formațiunii

Litvinenco susține candidatura lui Igor Grosu la funcția de președinte al PAS. Când va fi aleasă șefia formațiunii

Congresul extraordinar al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), în cadrul căruia urma să fie aleasă șefia formațiunii, se amână din cauza evoluției pandemice nefavorabile în țară, dar acesta va avea loc până în primăvară. Despre aceasta a anunțat ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, în cadrul unei emisiuni de la N4. 

„Am discutat ca acest congres să fie în primăvară. Sperăm că până atunci situația pandemică se va ameliora și vom fi în situația, în care să organizăm pe viu Congresul și atunci va fi aleasă o nouă conducere cu mandat deplin”, a spus acesta.

De asemenea, Litvinenco a respins informațiile potrivit cărora ar candida la șefia formațiunii politice.

Publicitate

„Nu m-am gândit. Dar puțin probabil, pentru că eu cred că avem un președinte interimar care a avut rezultate foarte bune și din punctul meu de vedere domnul Grosu ar trebui să devină președinte cu acte în regulă. Doamna Gavriliță dacă candidează va fi interesant, dar nu am auzit să își manifeste interes să candideze. Pentru că domnul Grosu și-a anunțat această intenție, de aici și vine susținerea mea”, a spus Sergiu Litvinenco.

Totodată, ministrul a menționat că nu vede o problemă ca președinta Maia Sandu să participe la Congresul PAS.

„Eu nu aș vedea o problemă din punct de vedere juridic ca doamna președintă să vină la Congresul Partidului, având în vedere că este fondatoarea și a fost președinte în decurs de două mandate, dar care nu au fost finalizate”, a declarat ministrul.

Anterior, Igor Grosu a menționat că va candida la șefia partidului.

„Eu o să candidez la funcția de președinte al Partidului Acțiune și Solidaritate. Confirm că voi candida, ca să nu las loc de speculații”, a spus acesta, în cadrul unei emisiuni de la N4.

El spunea că nu cunoaște dacă și prim-ministra Natalia Gavrilița ar putea candida la șefia PAS.

Amintim că, în decembrie 2020, înainte de a fi învestită în funcția de președinte al Republicii Moldova, Maia Sandu a renunțat atât la calitatea sa de președintă a PAS, cât și la cea de membră a formațiunii politice. Funcția de președinte interimar PAS a fost preluată de prim-vicepreședintele Igor Grosu.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal