A urcat Everestul de 24 de ori în 25 de ani. Istoria șerpașului care ajută alpiniștii să escaladeze cel mai înalt munte de pe planetă

A urcat Everestul de 24 de ori în 25 de ani. Istoria șerpașului care ajută alpiniștii să escaladeze cel mai înalt munte de pe planetă

Documentarul MyEverest, realizat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene în Republica Moldova, va veni în această sâmbătă, la ora 18:30 la TV8, cu noi istorii uimitoare. Aflați din istoriile Everestului despre omul care de 24 de ori în 25 de ani a urcat Everestul. Povestea unui simplu șerpaș, care ajută alpiniștii să escaladeze cel mai înalt munte de pe planetă. 

Recordul de urcări pe Everest

Echipa de exploratori de pe ambele maluri ale Nistrului vor ajunge în acest episod în capitala șerpașilor, un popor din Himalaya, legendari prin faptul că pot ridica încărcături de zeci de kilograme la înălțimi imposibile pentru iaci – bivolii tibetani. De exemplu, recordul absolut de escaladări a Everest-ului aparține șerpașului Kami Rita, care a urcat cel mai mare munte de pe glob de 24 ori în doar 25 de ani. Șerpașii au fost un trib nomad și doar în ultimii cincizeci de ani s-au așezat cu traiul în Himalaya. Numărul acestora crescând în ultimii cincizeci de ani de la 25 de mii la sub 200 de mii.

Publicitate

Namce Bazar - Capitala neoficială a șerpașilor

Namce Bazar este un amfiteatru din locuințe, un aéroport și unitatea militară de la cea mai înaltă altitudine din lume, apărute pe locul unui târg organizat de negustorii tibetani care mergeau din China în India. Orășelul se află la o înălțime de peste trei kilometri, fiind înconjurat de munți de peste șase mii de metri. Aici se află și pub-ul situat la cea mai mare înălțime, dar și alte recorduri.

Mai multe despre această locație interesantă veți afla în episodul patru al documentarului MyEverest, difuzat de TV8.MD, 25 septembrie 2021, 18:30.

...

Documentarul MyEverest este realizat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene în Republica Moldova prin Programul de consolidare a încrederii, realizat de UNDP Moldova – Poduri de încredere peste Nistru - Мосты доверия через Днестр.

...

Proiectul MyEverest a fost susținut de către partenerii generali Mastercard , Moldindconbank , Moldcell și True Sweets - Dulcinella Altfel.

Expediția a fost susținută cu produse și echipamente de Traumeel S ( heel.md ), Garmin Moldova , #samsungmd.

Suportul juridic este asigurat de EFRIM ROŞCA Asociații.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal