Tot ce trebuie să știi despre serviciile de închiriere auto în Republica Moldova

Tot ce trebuie să știi despre serviciile de închiriere auto în Republica Moldova

Închirierea unei mașini în Moldova demult a depășit ideea de a fi un lux disponibil exclusiv turiștilor sau a cetățenilor stabiliți peste hotare și care revin în vacanță acasă. Fie că ți s-a stricat propria mașină și stă în service, a apărut o necesitate stringentă de a te deplasa până la Ungheni sau Bălți, sau chiar ai decis să te duci la mare cu întreaga familie, serviciile de închiriere auto îți pot veni în ajutor. Prețurile acestor servicii variază în dependență de mulți factori, aici le vom descrie pe toate.

Care sunt trendurile chiriei auto?

„Dacă până mai recent, cele mai solicitate mașini pentru închiriere erau cele din categoria business-class, iar mărcile cele mai populare pentru închiriat erau Mercedes-Benz, BMW, Porsche, Audi, tendințele din ultimii ani arată că oamenii tot mai mult și mai des optează pentru mașini din clasa medie și clasa econom, astfel de mărci cum ar fi Volkswagen, Skoda, Toyota și Dacia au preluat întâietatea la închirierea auto”, spun specialiștii Carsrent.

Publicitate

Când și cum e posibil de închiriat o mașină mai ieftin sau mai sigur?

„Prețurile pentru chirie auto variază în dependență de unde ai decis să închiriezi mașina. Poți încerca și să închiriezi de pe site-uri cu anunțuri, însă nu ai nicio garanție asupra prestării unor servicii calitative și ades în situații de dificultate, toate cheltuielile aferente sunt plasate pe responsabilitatea clientului. Totuși, pentru a te asigura e bine să optezi pentru o companie care îți oferă un autoturism cu asigurare, iar la preluarea lui semnezi un contract unde sunt clar explicate toți termenii și condițiile.

În dependență de sezon, prețurile de închiriere a mașinilor pot varia, astfel în vacanța de vară, în ajunul sărbătorilor de iarnă și de Paști, aproape toate mașinile sunt rezervate deja, astfel ar fi bine să te asiguri din timp și să îți rezervi o mașină chiar cu câteva luni înainte”, mai menționează specialiștii în închirieri auto.

Prețurile medii pentru chiria auto în Chișinău

„Prețul unei mașini variază în dependență de modelul cerut de client și perioada de închiriere. Pentru mașinile din clasa econom, prețurile sunt cele mai prietenoase, spre exemplu prețul de chirie Dacia Sandero pornește de la 16 euro pentru o perioadă de minim 46 zile și 30 euro pentru o singură zi.

Pentru mașinile din clasa medie, prețul pentru închiriere Volkswagen Golf pornește de la 20 euro și ajunge la 30 euro. Totodată ai posibilitatea să alegi și alte modele de mașini de aceeași clasă la un preț asemănător.

În gama lux, moldovenii preferă SUV-uri, cum ar fi chirie Mercedes-Benz GLE cu livrare la aeroport, prețurile sunt pe potrivă și pornesc de la 65 euro și ajung la 140 euro pentru o zi, iar această gamă poți închiria și alte modele de genul BMW, Porsche sau Audi.

E posibil să suporți cheltuieli adiționale dacă soliciți să fie preluată sau să returnată mașina în afara orelor de lucru sau dacă întârzii livrarea mașinii în timpul stabilit fără a notifica în prealabil compania. O întârziere mai mare de 4 ore este taxată ca o zi plină suplimentară de chirie.”

Ce trebuie să știi pentru a închiria o mașină

„E imperios necesar să ai un permis de conducere valabil pentru mijlocul de transport pe care soliciți să îl închiriezi. De asemenea pentru garantarea rezervării, clientul este obligat să plătească un avans, care se întoarce după returnarea mașinii. Acești bani sunt atât o garanție că vei onora rezervarea, cât și în caz de eventuale defecțiuni sau accidente din vina clientului, vor acoperi o parte din cheltuielile pentru reparație.

Odată ce ai ales o mașină și ți s-a comunicat prețul chiriei auto, în momentul când ți se predă mașina, semnezi un act de dare-primire a mașinii și un contract de închiriere în care sunt stabilite toate condițiile de închiriere.

Toate mașinile sunt oferite cu rezervorul plin, curate și în stare tehnică bună. La returnare mașina trebuie să fie la fel curată, cu rezervorul plin și fără careva urme de accidente sau deteriorare intenționată”, menționează cei de la Carsrent.

Pentru mai multe detalii și informații, poți accesa site-ul carsrent.md, sau ne poți contacta la numărul de telefon +373 60 251 251.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal