Ce găsești toamna asta la expozițiile MOLDAGROTECH și FARMER 2021 și unde se vor ține acestea (VIDEO)

Ce găsești toamna asta la expozițiile MOLDAGROTECH și FARMER 2021 și unde se vor ține acestea (VIDEO)

Expozițiile internaționale specializate MOLDAGROTECH (autumn, ajunsă la ediţia a 39-a) și FARMER (ediția-24-a), precum și târgul Toamna de Aur își demonstrează, în orice condiții, capacitatea de a fi viabile și benefice pentru dezvoltarea afacerilor, dar și a ramurii în întregime. Cele două expoziții organizate de Centrul Internațional de Expoziții „Moldexpo”, cu  suportul Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare al Republicii Moldova, au devenit practic Business-platformă pentru sectorul agrar.

Într-o locație inedită, în condiții de maximă siguranță, cele două expoziții îți deschid ușile în perioada 13-16 octombrie 2021, între orele 10:00 și 18:00. Toți agricultorii și cei interesați sunt așteptați în spațiile exterioare ale Megapolis Mall Everest.

Publicitate

„Misiunea evenimentului expozițional agrar din acest an este de a contribui la dezvoltarea ramurii, în special în situația actuală atipică și nefavorabilă, la facilitarea relației producător-consumator, la identificarea unor noi piețe de desfacere și soluții în condițiile de activitate, care mereu se modifică.

Actualmente, în domeniul agricol se face acut simțită lipsa evenimentelor specializate. Expozițiile care urmează a fi organizate în timpul apropiat (13-16 octombrie 2021), trezesc un interes sporit din partea celor mai mari companii de pe piața de tehnică agricolă, semințe, fertilizanți și tot ce ținende agricultură. Față de apropiatul eveniment au manifestat interes și vizitatorii specialiști, producătorii agricoli, dar și ai unor ramuri conexe. Dat fiind restricțiile pandemice privind numărul participanților la evenimente, dar și capacitatea mai mică, în comparație cu cea a „Moldexpo”, a spațiilor de expunere, a fost posibilă acceptarea spre participare a circa 50 de companii din Republica Moldova, dar și din țările vecine – Belarus, Romania și Ucraina. Printre acestea se regăsesc proiecte internaționale pentru dezvoltarea agriculturii din Moldova, producători și distribuitori de mașini agricole, inventar și echipament pentru complexul agroindustrial, bănci și fonduri financiare, institute de cercetare, precum și producători agricoli și fermieri din republică. Participanții vor propune echipamente, tehnologii și materiale moderne, soluții de asistență fermierilor, inclusiv în problemele ce ţin de semănatul culturilor de toamnă, obținerea unor recolte cât mai mari, pregătirea pentru sezonul agricol din anul viitor.

În cadrul Expoziției-târg FARMER vor fi prezentate tehnologii, materiale și instrumente pentru o activitate eficientă a gospodăriilor de fermieri, precum și produse din gospodăriile fermierilor. Oferta va include nutrețuri combinate, material semincer, hibrizi, medicamente veterinare. Un segment separat al expoziției va fi dedicat fertilizanților întru dezvoltarea și sporirea productivității culturilor agricole.

Și, firește, un loc aparte revine târgului tradițional Toamnă de Aur. Vizitatorii vor putea achiziționa direct de la producătorii locali legume, fructe, inclusiv de pădure, miere și produse apicole etc. Un segment aparte revine materialului săditor (puieți, flori, semințe).

Dat fiind agravarea situației pandemice, s-a renunțat la tradiționalele concursuri, seminare, activități conexe. Dar zilnic în standuri vor avea loc prezentări. În contextul acestei situații, atenționăm că, evenimentul expozițional se va desfășura cu respectarea strictă a măsurilor antipandemice: toate firmele participante vor fi reprezentate în expoziție doar de persoane vaccinate sau cu test negativ la Covid; la fel, în standuri vor fi dezinfectanți. Se va urmări respectarea distanței dintre vizitatori. Cu aceeași rugăminte – de a dispune asupra-i de certificat de vaccinare sau test negativ, precum și de a purta măști de protecție – apelăm către vizitatori. Dragii noștri! Să nu uităm că paza bună trece primejdia rea!

Revenind la eveniment, reiterăm că, acum, mai mult ca oricând, este necesar şi benefic un dialog direct, unificarea eforturilor tuturor întru depășirea problemelor cu care se confruntă agricultura și țara în ansamblu. Invităm fermieri din toată țara, reprezentanți ai autorităților publice centrale și locale, reprezentanți ai asociațiilor profesionale și ai sindicatelor să comunice față în față, în perioada 13-16 octombrie 2021, în cadrul expozițiilor MOLDAGROTECH și FARMER”, menționează organizatorii.

Inaugurarea oficială va avea loc la 13 octombrie, cu începere de la ora 11:00, pe spațiile exterioare ale Megapolis Mall Everest.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal