Socialistul Vasile Bolea îl acuză pe deputatul PAS, Oleg Calmațui, de contrabandă cu țigări. Calmațui: Mi-am procurat două blocuri și le-am abandonat benevol

Socialistul Vasile Bolea îl acuză pe deputatul PAS, Oleg Calmațui, de contrabandă cu țigări. Calmațui: Mi-am procurat două blocuri și le-am abandonat benevol

Deputatul PSRM, Vasile Bolea, îl acuză pe deputatul PAS, Oleg Calmațui, de contrabandă cu țigări. Bolea mai spune că acesta ar fi trecut țigările peste frontiera de stat, folosindu-se de pașaportul diplomatic. Oleg Calmațui îi răspunde socialistului și spune că și-ar fi procurat personal două blocuri de țigări pe care le-a lăsat benevol la vama română. Conflictul dintre cei doi s-ar trage de la votul pentru demiterea unor vicepreședinți ai raionului Leova, spune parlamentarul PAS.

Socialistul Vasile Bolea afirmă că „surse anonime” i-ar fi comunicat că deputatul PAS, Oleg Calmațui, originar din Leova, având mai multe rutiere care transportă colete în UE, aflându-se personal la volanul unui microbuz ce transporta colete, ar di travesat frontiera cu pașaport diplomatic. Deputatul PSRM spune că colegul din PAS n-ar fi fost verificat la trecere de vameșii moldoveni, însă angajații vamali din România ar fi efectuat controlul ulterior și ar fi depistat țigările.

Bolea spune că va adresa demersuri organelor de drept pentru mai multe informații, dar deputatul PAS are o altă explicație.

Publicitate

„Pe data de 9 septembrie 2021, mă deplasam la volanul automobilului propriu, împreună cu alte șase persoane cunoscute. După ce am traversat frontiera R. Moldova, am procurat de la magazinul „Duty Free”, în mod legal, două blocuri de țigări, o sticlă de vin și o cutie de ciocolate. Costul țigărilor este de aproximativ 480 lei.

Nu am ascuns faptul procurării acestor țigări, iar lucrătorii vamali din România mi-au comunicat că nu pot trece frontiera cu aceste țigări. Accentuez că eu le-am abandonat benevol, în prezența autorităților vamale române, în acest sens fiind întocmit un act de abandonare în vamă a acestor țigări”, scrie Calmațui pe pagina sa de Facebook.

Mai mult, deputatul PAS spune că nu dispune de pașaport diplomatic și că nu avea cum să-l folosească.

În plus, Calmațui afirmă că tensiunile cu socialistul Vasile Bolea ar avea rădăcini mai adânci. „La 5 februarie 2021, la ședința consiliului raional Leova, din care făceam parte și eu atunci, s-a apreciat ca nesatisfăcătoare activitatea vicepreședinților raionului Leova, s-a declarat vot de neîncredere acestora cu eliberarea din funcție. La fel ca și alți consilieri în cadrul consiliului raional Leova, m-am expus, în limitele legii și, bazându-mă pe criterii obiective, pe activitatea nesatisfăcătoare a vicepreședinților raionului Leova, am votat pentru demiterea acestora, fapt care nu a „plăcut” Partidului Socialiștilor, din care fac parte ex-vicepreședinții raionului Leova și, desigur, și domnului Bolea Vasile, deputat în Parlament, responsabil din partea PSRM pentru r-nul Leova”, scrie Calmațui.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal