Cea mai mare enigmă a Himalayei - „Omul zăpezii” - ființa menționată încă de Alexandru cel Mare. Istoriile uimitoare din expediția MyEverest

Cea mai mare enigmă a Himalayei - „Omul zăpezii” - ființa menționată încă de Alexandru cel Mare. Istoriile uimitoare din expediția MyEverest

Documentarul MyEverest, realizat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene în Republica Moldova, va veni în această sâmbătă, la ora 18:30 la TV8, cu noi istorii uimitoare. De această dată despre Yeti - „omul zăpezii” din Himalaya. O creatură descrisă de martori ca având statura de 3 sau 4 metri, corp umanoid, foarte robust, capul de forma conică, pielea gălbuie și blana albă.

Yeti cel de la altitudini mari

Yeti este vag menționat în vremea lui Alexandru cel Mare, când acesta a ajuns în Valea Indus. Acesta a dorit să-i fie capturat și adus un Yeti, însă tibetanii i-au spus că creatura nu poate să respire bine la altitudini mai mici. In anul 79 d.Hr., istoricul Pliniu cel Bătrân a scris în cartea sa „Istoria Naturală” despre niște creaturi, care trăiesc în „Ținutul Satirilor”, sunt foarte rapizi și pot alerga pe 2 sau 4 picioare. A mai scris că aceste creaturi au corpul asemanator cu al omului, și din cauza că sunt atât de rapizi, nu pot fi capturați decât dacă sunt bătrâni sau bolnavi.

Publicitate

Prin Munții Himalaya

Prima dată când s-a auzit despre această creatură în partea vestică a lumii a fost în anii 1800, datorită lui B.H. Hodgson, militar în serviciul Marii Britanii. Acesta a fost staționat în Nepal între anii 1820 si 1843, și susține că a avut o întâlnire cu o bestie păroasă și umanoidă în nordul Nepalului. În 1889 au fost raportate primele urme de pași ale creaturii, în cartea lui Major L.A. Waddell, numită „Prin Munții Himalaya”.

Locul unde a fost găsită urma lui Yeti

La începutul secolului XXI, o expediție britanică a găsit niște fire de păr în scorbura unui cedru din zona estică a Bhutanului, pe care le-au adus înapoi pentru a fi analizate. Analizele au dezvaluit ca AND-ul găsit nu aparține nici unui om, sau urs sau vreunei alte creaturi cunoscute și clasificate până acum.

Mai multe despre locul unde se află unicul scalp de Yeti veți afla în episodul cinci al documentarului MyEverest, difuzat de TV8.MD, 2 octombrie 2021, 18:30.

...

Documentarul MyEverest este realizat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene în Republica Moldova prin Programul de consolidare a încrederii, realizat de UNDP Moldova – Poduri de încredere peste Nistru - Мосты доверия через Днестр.

Proiectul MyEverest a fost susținut de către partenerii generali Mastercard , Moldindconbank , Moldcell și True Sweets - Dulcinella Altfel.

Expediția a fost susținută cu produse și echipamente de Traumeel S ( heel.md ), Garmin Moldova , #samsungmd.

Suportul juridic este asigurat de EFRIM ROŞCA Asociații.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal