Vladimir Voronin este împotriva fuzionării PCRM și PSRM: „Aceasta nu va da nimic”

Vladimir Voronin este împotriva fuzionării PCRM și PSRM: „Aceasta nu va da nimic”

Liderul Partidului Comuniștilor (PCRM), Vladimir Voronin, este împotriva fuzionării dintre formațiunea pe care o conduce și Partidul Socialiștilor(PSRM). În cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune, Voronin a declarat că „nu suntem compatibili pe problemele ideologice”.

Întrebat de moderatoare dacă este posibilă fuzionarea dintre PSRM și PCRM într-un singur partid, Voronin a răspuns că nu susține această inițiativă.„Noi am mai vorbit că nu mergem împreună, dar alături. Asta e cu totul altă problemă. Noi nu suntem compatibili pe problemele ideologice. Partidul nostru are o ideologie, la socialiști nu știu care e ideologia. Asta-i treaba lor. Eu sunt categoric împotriva lor. Aceasta fuzionare nu dă nimic”, a spus Voronin.

https://www.facebook.com/v10.0/plugins/quote.php?app_id=1454508634928231&channel=https%3A%2F%2Fstaticxx.facebook.com%2Fx%2Fconnect%2Fxd_arbiter%2F%3Fversion%3D46%23cb%3Df11d419f5d60ff%26domain%3Dreplicamedia.md%26is_canvas%3Dfalse%26origin%3Dhttps%253A%252F%252Freplicamedia.md%252Ff3ed920063132f%26relation%3Dparent.parent&container_width=615&href=https%3A%2F%2Freplicamedia.md%2Fro%2Farticle%2FX5VY1J8Qz%2Fvoronin-este-categoric-impotriva-fuzionarii-intre-pcrm-si-psrm-aceasta-nu-va-da-nimic.html&locale=ro_RO&sdk=joey

Publicitate

Deputatul a punctat că prioritatea lor este conclucrarea dintre cele două formațiuni politice în parlament.

„Trebuie de vorbit despre cum să conlucram în acest Parlament. Să arătăm cetățenilor că suntem responsabili și facem lucruri bune pentru Republica Moldova și cetățeni, da nu să umblăm... Lăsați fuzionările acestea. Noi avem astăzi înregistrate peste 60 de partide”, a declarat Voronin.

Totuși, liderul PCRM susține că în fracțiunea BCS este o conlucrare „foarte bună și corectă”.

„Este stimă unul față de altul, pentru că noi conștientizăm și înțelegem că nu am venit de sine-stătători. Nu am deschis ușa și am zis că vrem în Parlament. Am fost trimiși de alegători și trebuie să fim responsabili față de cetățenii care ne-au delegat. ESte o conlucrare normală, nu este nicio problemă”, a punctat deputatul.

Anterior, în cadrul emisiunii Puterea a patra de la postul de televiziune N4, întrebarea despre o posibilă fuziune între PCRM și PSRM, Voronin a evitat să ofere un răspuns ferm, menționând că „nu exclud o astfel de posibilitate”.

Menționăm că, și liderul Partidului Socialiștilor (PSRM) Igor Dodon s-a pronunțat pentru o posibilă fuzionare.

„Dacă comuniștii vor lua această decizie și sunt pregătiți, suntem deschiși pentru discuții. Suntem pregătiți să creăm o forță unică, puternică și, dacă este nevoie, nouă. Însă decizia trebuie luată în acest an sau la începutul anului viitor, întrucât, în 2023, se vor desfășura alegeri locale și trebuie să ne pregătim. Dacă va exista un proiect politic nou, acesta trebuie „ridicat””, a răspuns atunci liderul PSRM”.

PSRM și PCRM vor participa împreună la alegerile noi ale primarului municipiului Bălți, programate pentru 21 noiembrie. În cadrul ședinței din 1 octombrie, Comisia Electorală Centrală a înregistrat Blocul Comuniștilor și Socialiștilor, format din cele două formațiuni politice.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal