La Sankt Petersburg are loc prima nuntă regală din cadrul familiei imperiale ruse, după o pauză de un secol (VIDEO)

La Sankt Petersburg are loc prima nuntă regală din cadrul familiei imperiale ruse, după o pauză de un secol (VIDEO)

La Sankt Petersburg, fosta capitală imperială a Rusiei, are loc prima nuntă regală din cadrul familiei imperiale ruse, după o pauză de un secol. Este primul eveniment de acest tip organizat în Federația Rusă după o pauză peste un secol, scrie Reuters.

Marele Duce George Mihailovoci Romanov se căsătorește vineri, 1 octombrie, cu logodnica lui, italianca Victoria Romanova Bettarini, la Catedrala Sfântul Isaac din Sankt Petersburg, în cadrul unei ceremonii religioase, la care vor lua parte numeroase personalități, inclusiv câteva sute de invitați din străinătate.

Publicitate

Ultimul țar al Rusiei, Nicolae al II-lea, soția acestuia și cei cinci copii ai lor au fost uciși la 17 iulie 1918 la ordinul lui Lenin, de un pluton de execuție format din revoluționari. Operațiunea a avut loc într-o pivniță din casa unui comerciant din Ekaterinburg, oraș aflat la distanță de 1.450 de kilometri est în raport cu Moscova.

Unul dintre străbunicii lui, Marele Duce Kiril Vladimirovici, a reușit să scape de violențele comise de bolșevici în timpul Revoluției din 1917 și a ajuns în Finlanda de unde s-a mutat cu familia sa în vestul Europei.

De altfel, marele duce a declarat că a vizitat anume locul unde au fost asasinați înaintașii săi, atunci când a revenit în Rusia.

„Este un loc foarte apropiat de familia noastră” a declarat acesta, potrivit jurnaliștilor de la Reuters.

Marele Duce George Mihailovici Romanov s-a născut în Spania, părinții săi fiind Marea Ducesă Maria Vladimirovna a Rusiei, autoproclamată moștenitoare a tronului imperial al Rusiei și Marele Duce Mihail Pavlovici al Rusiei. Viitorul mire și-a petrecut cea mai mare parte a vieții sale în Spania și Franța.

Marele Duce a vizitat Rusia pentru prima dată în 1992. În prezent,acesta locuiește la Moscova, unde lucrează în mai multe proiecte de caritate. Logodnica sa, Victoria Bettarini, are 39 de ani și este convertită la religia ortodoxă din 2020, preluând numele oficial de Victoria Romanovna.

Dinastia Romanovilor a condus Rusia timp de 300 de ani, după care a fost alungată de la putere în urma Revoluției Ruse din 1917, eveniment care a condus la crearea Uniunii Sovietice, stat care a existat până în 1992. În anul 2000, Biserica Ortodoxă a Rusiei l-a canonizat pe Nicolae al II-lea.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal