Fertilizare sau mamă surogat? Soluții și costuri pentru cuplurile care nu pot avea copii

Fertilizare sau mamă surogat? Soluții și costuri pentru cuplurile care nu pot avea copii

Există aproximativ 48,5 milioane de cupluri infertile în toată lumea. Dintre acestea, 19,2 milioane se confruntă cu dificultăți la nașterea primului lor copil. Fertilizare sau mamă surogat? Iată ce pot face familiile care doresc să aibă un copil, dar care nu pot și ce costuri implică fiecare dintre proceduri. Unde putem apela pentru mai multe detalii despre o mamă surogat.

Infertilitatea nu mai este o problemă în zilele noastre. Dacă adopția nu este luată în calcul de cei doi părinți, atunci există și alte posibilități. Cuplurile căsătorite pot profita de procedura de Fertilizare In Vitro (FIV), accesibilă în majoritatea țărilor dezvoltate. La fel, modalități de luat în calcul sunt și programele de maternitate surogat, însă aici totul nu este atât de simplu. Legislația la acest subiect diferă de la stat la stat, iar în multe țări astfel de programe sunt interzise (în majoritatea țărilor europene, musulmane și în unele state din SUA). O altă problemă în acest sens este criza donatorilor. Cuplurile fără copii din Europa călătoresc în diferite țări pentru a găsi donatori de ovocite.

Publicitate

Costurile ajung la mii de dolari

Costul acestor programe variază de la o țară la alta. În medie, o gamă completă de servicii pentru nașterea unui copil de către o mamă surogat (spre exemplu de către o ucraineancă) costă de la 30 000 la 70 000 dolari. În Statele Unite, costul unor astfel de programe începe de la 100 000 și poate atinge și 150 000 de dolari. De cealaltă parte, stimularea ovariană are costuri și mai diferite, de la o regiune la alta: În Europa de Este spre exemplu, costul unei proceduri de stimulare ovariană în 2018 a fost în medie de 8 000 de dolari, dar aceasta nu înseamnă că este una de succes și se va solda cu un bebeluș născut sănătos. Un cuplu căsătorit va avea un număr limitat de ovocite și protocoale, iar dacă sarcina nu este de succes de la primele încercări sau este întreruptă, întregul ciclu va trebui repetat și plătit din nou. În SUA, Dr. Zion Ben Rafael a calculat că o sarcină de succes ar costa și peste 1 milion de dolari. Unele cupluri probabil nici nu pot visa să acopere vreodată aceste costuri.

Ce ziceți de o clinică autorizată, cu eficiență de 75%?

Foarte des, cuplurile vin pentru copii în Europa de Est, deoarece în această regiune eficiența este adesea mai mare, iar materialul genetic – de calitate. În clinica ucraineană BioTexCom, eficiența unei sarcini finalizate cu succes este mai mare de 75%. Instituția este autorizată și oferă garanții pentru nașterea unui copil. Secretul clinicii este în ovocitele proaspete care sunt folosite pentru fertilizare (multe state nu au proprii donatori și cumpără ovocite congelate din alte țări. Adesea acest biomaterial este de o calitate foarte scăzută, iar studiile arată o rată de succes de 5% în cazul în care sunt folosite ovocite congelate). Prin urmare, este foarte important să alegeți țara potrivită în acest sens. Pentru un plus de siguranță, familiile pot opta la contracte cu garanție în clinica BioTexCom pentru programul „all inclusive” cu încercări nelimitate care, în caz de eșec, presupune că instituția vă va rambursa total banii.

Cele mai avansate tratamente de infertilitate

„Suntem recunoscuți pe plan internaţional ca lider în domeniul reproducerii umane asistate în Ucraina. Am fost prima clinică de acest tip din Ucraina, care a aplicat metodele și tehnicile de tratare a infertilității cu ajutorul unui donator terț de material seminal, la femei trecute de vârsta reproductivă. În primii ani de activitate am avut aproape zece pacienţi de peste 50 de ani. Din 2009, anual peste 30 de femei cu vârstă mai mare de 50 de ani au rămas însărcinate şi au dat naştere unor copii sănătoşi”, menționează reprezentanții BioTexCom. Cuplurile care nu au succes în cadrul programului de FIV cu ovocite donate, mai au o şansă: de a beneficia de programul de Surogat gestațional, prin FIV, cu ovocite donate.

„Indiferent de programul de tratament ales: Surogat gestațional prin FIV cu ovocite proprii sau ovocite donate, FIV cu terț donator de gameți sexuali (ovocite, sperma) sau FIV cu embrioni donați angajamentul nostru este de a avea grijă de pacienți și de a-i ajuta să devină părinți fericiți!”

Reprezentanți BioTexCom

Autor:

Pe lângă principiile de bază pentru asigurarea nivelului înalt al serviciilor cu scopul maximizării şanselor de reușită a procedurilor de tratament, clinica prezintă rezultate remarcabile și avantaje care o recomandă, cu siguranță. Acestea sunt:

 • Angajamentul de îngrijire medicală profesională – o echipă de medici, asistenți și laboranți înalt calificați și gata mereu să asigure o deservire și un profesionalism de cea mai înaltă calitate;
 • Diagnosticare la un nivel avansat a infertilității și abordare absolut individuală pentru fiecare caz în parte. În afara de programe de Surogat gestațional și FIV cu ovocite donate, clinica mai practică metode de tratament – FIV clasic, FIV cu sperma donată și procedura de transfer a embrionilor donați (embrio-adopție);
 • Un înalt nivel al serviciilor prestate și unele dintre cele mai avansate tehnici si metode de tratare a infertilității;
 • Lider în domeniu Reproducerii umane asistate din Ucraina, realizând absolut toată activitatea în conformitate cu legislația în vigoare;
 • Rezultate excelente: Sarcina de succes la vârsta de 65 de ani, sarcina obținută după 13 ani de infertilitate, câștigarea proceselor judiciare… Toate aceste fapte și multe altele au fost reflectate pe larg în mass-media.

Vezi mai multe detalii pe BioTexCom.ro; Tel: +403 122 96 803; +38 067 326 45 50; pe mail: [email protected] și pe pagina de Facebook BioTexCom Romania

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal