Potrivit poliției, persoana responsabilă de introducerea informației în baza de date electronică, la ziua eliberării certificatului de vaccinare, ar fi aplicat mențiunea de vaccinare cu a doua doză, concomitent bifând și efectuarea primei doze, ambele fiind false. Astfel, persoana își primea certificatul de vaccinare cu ambele doze, acesta fiind fals.
La moment sunt documentate mai multe persoane, a căror date au fost introduse în SIA RVC-19, în perioada mai – iulie curent, fiind vaccinate fictiv, în scopul obținerii certificatului de vaccinare într-un timp cât mai restrâns, pentru facilitarea deplasărilor peste hotare.
Menționăm că, la 1 septembrie curent, oamenii legii au intentat primele cinci cauze penale cu privire la certificatele care conțin rezultate la COVID-19 cu semne de falsificare. În aceste cauze erau vizate atât persoane juridice cât și persoane fizice care eliberau false buletine negative de analiză a probei biologice ori transportau peste hotare persoane despre care se cunoștea că dețin certificate false la COVID-19.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.