Detalii noi despre Incendiul de la spitalul din Constanța. Șapte oameni și-au pierdut viața (GALERIE FOTO)

Detalii noi despre Incendiul de la spitalul din Constanța. Șapte oameni și-au pierdut viața (GALERIE FOTO)

Şapte oameni au murit în urma incendiului de la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa, a anunţat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat. Anterior, autorităţile anunţaseră că sunt 9 oameni morţi în incendiul de la Constanţa, scrie Digi24

Șeful DSU a precizat că au fost constatate anumite nereguli la instalațiile electrice. Acesta a explicat și confuzia din raportările autorităților.

„Ne cerem scuze pentru informația inițială, e bine că sunt șapte și nu nouă victime”, a declarat Arafat.

Publicitate

Acesta a declarat că au fost înregistrate mai multe nereguli.

„ Unele nereguli se referă la instalațiile electrice și unele improvizații, la siguranțe dezechilibrate și s-a constatat nefuncționalitatea instalației de semnalizare a incendiului. Exista în spital senzor pentru oxigen, exista în saloane, dar instalația de detectare a incendiului nu exista. Sunt explicații care ni s-au zis. Rămâne ca spitalul să dea aceste explicații. Aici nu putem trage la răspundere. Există un procuror care investighează cazul”, a spus șeful DSU.

Primele imagini din secția ATI de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța

Primele imagini din secția ATI în care și-au pierdut viața nouă pacienți arată dezastrul lăsat în urmă de incendiul care a cuprins secția.

Rudele pacienților internați la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța au venit vineri la spital, încercând să afle vești despre cei dragi. Oamenii erau zguduiți de dimensiunea tragediei și s-au plâns că nu primesc informații despre rudele lor din spital.

Procurorii fac cercetări în legătură cu incendiul

Un dosar penal a fost deschis pentru ucidere din culpă.Cauza va fi cercetată de procurorii de la Parchetul Tribunalului Constanța.

Polițiști și criminaliști au plecat de la București spre Constanța, unde vor face ancheta alături de procurorii constățeni. Vor face cercetare la fața locului și vor lua probe. Aparatele medicale vor fi ridicate pentru expertiză, pentru a se vedea dacă a fost o defecțiune tehnică sau o eroare umană. 

Nereguli grave constatate într-un raport din 2020

În raportul de control făcut la secțiile ATI în 2020 după incendiul din Piatra Neamț au fost semnalate deficiențe și la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța.

S-a constatat că nu funcționează instalațiile de detecție, semnalizare și avertizare a incendiilor.

Instalațiile electrice nu sunt verificate periodic de personal atestat, potrivit raportului.

De cealaltă parte, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa, Stela Halichidis, a declarat că unitatea medicală avea toate avizele legale, iar defecţiunile depistate anterior de către ISU au fost remediate.

„Toate defecţiunile au fost remediate, totul funcţiona conform legii. Existau avizele legale, necesare, totul a funcţionat, dar s-a întâmplat un necaz. Toate actele sunt în regulă, toate defecţiunile care au fost constatate s-au remediat. Nu era nimic în neregulă.Reţeaua a fost verificată, nu era supradimensionată. Nu a existat nimic în plus în afară de aparatura medicală, care are contract de mentenanţă", a spus managerul, care a susținut în mai multe rânduri că nu poate da alte declarații deoarece îi e rău.

„Îmi e rău, ce vreți, să mor aici?”, s-a adresat ea jurnaliștilor.

Amintim că, Un incendiu a izbucnit, vineri, la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, la secția de terapie intensivă. Se încearcă evacuarea cât mai rapidă a pacienților, ei urmând să fie transferați la alte unități sanitare.

Pompierii au anunțat că au instalat un spital mobil pentru triajul pacienților. Toți pacienții trec prin acel spital mobil, le este evaluată starea de sănătate, iar medicii decid dacă rămâne la fața locului pentru îngrijiri sau dacă este trimis urgent la alt spital.

Potrivit informațiilor, 113 oameni au fost evacuați. 50 de persoane au fost  transferate la alte unități spitalicești.Volume 9

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal