Asociația Națională a restaurantelor și localurilor de agrement MĂR vine cu concretizări în ceea ce privește condițiile acces în restaurante și localurilor. Asta după ce azi, 1 octombrie au intrat în vigoare noile restricții ale CNESP, care presupun prezentarea unui certificat de vaccinare sau a unui test negativ pentru persoanele care vor să fie deservite în unitățile de alimentație publică.
Potrivit Asociației, persoanele desemnate din cadrul unităților de alimentație publică care vor cere prezentarea certificatului COVID-19 din partea oaspeților, pot solicita prezentarea unui act de identitate, ca și act confirmativ al apartenenței certificatului.
În cazul în care certificatul COVID-19 este fals sau aparține altei persoane, reprezentanții instituțiilor cu funcție de control vor întreprinde măsurile care se impun de Codul Contravențional art. 400-423 10 în raport cu persoana care a prezentat documentul în cauză.
De asemenea, certificatul COVID-19 este obligatoriu pentru persoanele deservite la mesele situate în interiorul unității. Mai exact, sunt exceptate de la prezentarea certificatului COVID-19 în interiorul unității: persoanele deservite la terase sau care intră în interior, pentru a utiliza grupurile sanitare; persoanele care iau produsele la pachet, fără a fi deservite la mesele din interior; persoanele care plasează comenzi pentru produsele la pachet.
Persoanele exceptate (a-c) trebuie să respecte normele generale de sănătate publică, inclusiv cu menținerea distanței fizice de un m și purtarea obligatorie a măștii.
Locațiile care dețin ringuri de dans (spații pentru dans), dar unde se desfășoară și alte activități, precum cele de alimentație publică (servirea bucatelor și băuturilor), își pot continua activitatea.
Vezi și aceste știri

Cu certificat de vaccinare la restaurante. De astăzi intră în vigoare restricțiile pentru localitățile aflate sub Cod Roșu de alertă de COVID-19

Reprezentanții sectorului HoReCa se adresează la CNESP: Există neclarități privind accesul consumatorilor în localuri

Din 1 octombrie HoReCa ar putea beneficia de 6%TVA pe timpul stării de urgență în sănătate publică
Advertoriale

Aridon Group – 30 de ani de succes, realizări, clienți fideli și echipă dedicată (VIDEO)

Preotul Petru Ciobanu – printre primii absolvenți ai meseriei de cultivator-procesator de bacifere ai Școlii Profesionale Nisporeni
