Excursii, degustări, invitați speciali și cadouri pentru vizitatori. Află cum poți celebra Ziua Vinului alături de vinăriile din țară

Excursii, degustări, invitați speciali și cadouri pentru vizitatori. Află cum poți celebra Ziua Vinului alături de vinăriile din țară

Pentru al doilea an consecutiv, în contextul pandemiei de coronavirus, de Ziua Națională a Vinului nu vor fi organizate tradiționalele evenimente în Piața Marii Adunări Naționale. Cu acest prilej, AGORA îți prezintă programul și surprizele pregătite de vinării.

Castel Mimi

Publicitate

Doritorii de a sărbători Ziua Vinului împreună cu Castel Mimi pot veni în vizită pe 2 și 3 octombrie, unde agenda cuprinde vinuri de calitate, ruguri și picnicuri alături de cei dragi inimii. În această ediție a festivalului, organizatorii au pregătit o degustare profesională ghidată de sommelierul Castel Mimi a vinului Mâini în Șold.

...

Ce vă așteaptă la Ziua Vinului la Castel Mimi 2-3 octombrie: Iarmaroc al producătorilor autohtoni, Acces la Expoziția de Covoare Tradiționale Moldovenești; Degustare interactivă a vinului „Mâini în Șold”; Excursie interactivă; Descrierea metodelor de fabricare a vinului: teasc, presă, utilaj modern; Atelier de Olărit; Acces la Expoziția de pictură a lui Eugen Gorean; Pictatul pe față pentru copii; Ruguri și marshmallow;

Organizatorii nu au uitat nici de șoferii care nu vor putea savura vinul și le va oferi o sticlă cadou.

Prețul este de 300 pentru o singură zi, iar pentru copii până la 12 ani accesul e gratuit, pentru cei cu vârsta cuprinsă între 13-17 ani -100 de lei

Totuși, număr limitat de locuri este limitat, de aceea Vinăria recomandă rezervarea prealabilă e obligatorie.

În contextul pandemiei și regulile CNESP, iar organizatorii au condiții de acces:

- Prezentarea certificatului de vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2 cu schema completă de vaccinare (pe suport de hârtie sau în format digital). Dovada imunizării este valabilă dacă au trecut cel puțin 14 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;

- Test negativ PCR efectuat în ultimele 72 de ore;- Rezultat negativ al unui test antigen rapid efectuat în ultimele 48 de ore;

- Certificat de trecere prin boală sau act care confirmă prezența anticorpilor, valabil cel mult 90 de zile de la efectuarea investigației.

Unul din aceste documente va fi prezentat obligatoriu împreună cu un act de identitate pentru confirmare. Persoanele sub 18 nu au nevoie de teste sau vaccin.

Testul antigen rapid se poate efectua și la intrarea pe teritoriul Castel Mimi. Costul unui test rapid este de 200 de lei, însă primii 100 de oaspeți vor beneficia de test gratuit.

Chateau Vartely Winery

Cei de la Chateau Vartely își va primi oaspeții în regim obișnuit, dar tot cu paharul plin. Vizitatorii se vor delecta cu vinuri din belșug, iar muzica și frumosul tablou tomnatic va crea ambianța perfectă pentru un weekend de neuitat.

...

Mai mult, doar în acest weekend, bucătarul va pregăti și o surpriză gastronomică - miel la proțap, după o rețetă proprie. Totodată va fi posibilă excursia prin vinărie, cu unica proiecție interactivă a legendei vinului din țară, proiectată în sala de baricuri, chiar pe butoaiele unde se maturează vinul și va fi disponibilă tuturor gratuit.

Excursiile vor fi organizate în grupuri de maxim 12 persoane, la fiecare 30 de minute. La plecare, vizitatorii vor primi cadou o sticlă cu vin pentru acasă.

Aurelius

De Ziua Vinului cei de la Aurelius au pregătit surprize. Organizatorii își așteaptă sâmbătă, 2 octombrie, începând cu orele 13:00 vizitatorii. Aceștia vor avea parte de: Bucate tradiționale moldovenești: sarmale, plăcințele fierbinți pregătite chiar în fața lor, clătite și alte bunătăți, Vin Aurelius, Activități pentru copii, Invitați speciali, Zonă pentru fotografii

Intrarea este liberă, dar organizatorii recomandă ca vizitatorii să facă rezervare.

Purcari Wine Bar

Organizatorii pun la dispoziție Sommelier gratuit pentru grupuri de la 4 până la 12 persoane. Vine cu degustare de cinci vinuri cu gustări, de la 250 lei/persoana, prețuri de magazin la toate vinurile servite în wine bar și reduceri de 10% la toate vinurile „take away”

Chateau Cojusna, Migdal-P

Aici, vizitatorii vor avea partea de excursie în beciurile Chateau Cojușna, degustare a cinci tipuri de vin, muzică și voie bună.

Iar pentru că este Ziua Vinului, aceste băuturi vor fi la preț redus.

Excursiile de ziua Vinului vor avea loc la orele: 10:00, 11:00, 12:00, 13:00, 14:00, 15:00. Prețul biletului pentru o persoană este de 250 de lei.

Tronciu Wines

Programul zilei de la vinărie se începe la ora 12:00 și cuprinde:

• Gustări de bun venit;• Excursie prin vie (recoltarea, zdrobirea strugurilor, degustarea mustului delicios);• Degustarea a cinci tipuri de vin;• Prânz cu bucate tradiționale;• Plimbare cu bicicleta sau căruța pe ulițele satului;• Vizită la Biserica din sat;• Momente artistice cu dansatori, muzică populară și voie bună la un pahar de tulburel.

Toate aceste posibilități sunt la un preț de 400 de lei pentru o persoană.

Crama Tudor

Vizitatorii se vor bucura de prezența lăutarilor, bucate delicioase, degustări de tulburel și vinuri de colecție și desigur, excursii prin beciuri.

Amintim că, în acest an, în contextul pandemiei de coronavirus, de Ziua Națională a Vinului nu vor fi organizate tradiționalele evenimente.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal