Astăzi au loc alegeri în UTA Găgăuzia. Locuitorii urmează să aleagă încă 17 deputați în Adunarea Populară

Astăzi au loc alegeri în UTA Găgăuzia. Locuitorii urmează să aleagă încă 17 deputați în Adunarea Populară

Astăzi, 3 octombrie, locuitorii mai multor localități din în Unitatea Teritorial-Administrativă Găgăuzia sunt așteptați, din nou la vot pentru a-și alege reprezentanții în Adunarea Populară. Mai exact,  în 11 circumscripții din UTAG unde, în primul tur, niciunul dintre concurenți nu a acumulat peste 50% din voturi, se desfășoară al doilea tur de scrutin. Iar în alte șase circumscripții - alegeri repetate, întrucât rata de participare la data de 19 septembrie a fost sub pragul minim necesar.  Procesul de votare a  început la ora 07:00 și se va încheia la 21:00.

Așadar, în circumscripția Nr. 1 Comrat, în turul doi se vor confrunta Nicolai Dudoglo și Irina Zelenskaia; în circumscripția Nr. 4 Comrat, Stepan Kara și Ivan Dimitroglo. În circumscripția Nr. 5 Cedîr-Lunga, pentru fotoliul de deputat continuă lupta Nicolai Ivanciuk și Natalia Mihaliciuk; tot în Ciadîr-lunga, în circumscripția Nr. 6, pentru voturile oamenilor luptă Gheorghii Leiciu și Alexandr Covric; la Baurci, circumscripția Nr. 12 Grigorii Kadîn și Victor Terzi fgurează în listele electorale în turul doi, iar în circumscripția Nr. 15 Bugeac, lupta se dă între Alexandr Khendighelean și Vladimir Kîssa. Și la Etulia, circumscripția Nr. 20 cetățenii au de ales între Mihail Popov și Oleg Zabun; iar în localitatea Gaidar, circumscripția Nr. 22, va fi de ales între Vitalii Kuru și Nicolai Uzun. În Congazcic, circumscripția Nr. 29, la fel, cetățenii sunt așteptați la urne, ca să aleagă între Serghei Zaharia și Evghenii Tukan; dar și la Copceac, circumscripția nr. 30, unde se alege între Valerii Manastîrlî și Nicolai Dragan; iar în Svetlîi, în circumscripția Nr. 34, cetățenii au de ales între Piotr Ceavdari și Ruslan Unilovskii.

Tot astăzi, alegeri repetate (din cauza ratei joase de participare la scrutinul din data de 19 septembrie), se desfășoară în circumscripția Nr. 2 și Nr 3, ambele din Comrat, în circumscripția Nr. 10 Vulcănești; La Beșlama, circumscripția Nr. 13; în localitatea Congaz, cea de-a 27-a circumscripție; dar și în circumscripția Nr. 28, la fel din Congaz.

Publicitate

Amintim că, la data de 19 septembrie, în Găgăuzia au avut loc alegerile ordinare în Adunarea Populară a Găgăuziei, care este autoritatea reprezentativă și legislativă a Unității Teritoriale Autonome cu statut special, parte componentă a Republicii Moldova.

În urma alegerilor pentru Adunarea Populară din Unitatea Teritorial Autonomă Găgăuzia au fost aleși din primul tur - 17 deputați. Cei mai mulți dintre aceștia sunt candidați independenți - 10 la număr. Alți șase sunt reprezentanți ai Blocului electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, iar unul e din partea Partidului Acasă Construim Europa.

CITEȘTE ȘI: Totalurile scrutinului din UTAG: Cum va arăta viitoarea componență a Adunării Populare. Iată lista deputaților aleși și unde vor fi din nou alegeri (INFOGRAFIC).

De asemenea, vă amintim că AGORA ține mâna pe puls și, în cadrul a proiectului dedicat UTA Găgăuzia, vă prezintă informații despre scrutinul din autonomie.

Prin acest proiect, AGORA și-a propus să reflecte realitatea din regiune, inclusiv perioada electorală înainte de alegerile în Adunarea Populară a Găgăuziei, dar și scrutinul propriu-zis.

Pentru mai multe informații, accesează pagina dedicată scrutinului din 19 septembrie, unde găsești toate știrile despre ce se întâmplă acum în UTA Găgăuzia, explainere și grafice, descrieri și reportaje din regiune.

Proiectul este susținut de Embassy Ofice of the Netherlands in Moldova.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal