Unii de acord, alții mai puțin: Ce cred chișinăuienii despre anularea rutelor de microbuz din capitală (VOX)

Unii de acord, alții mai puțin: Ce cred chișinăuienii despre anularea rutelor de microbuz din capitală (VOX)

La 22 iulie curent, Consiliul Muncipal Chișinău a decis anularea rutelor de maxi-taxi din capitală, începând cu 1 septembrie 2022. Imediat după această hotărâre, AGORA a discutat cu transportatorii, care s-au arătat nemulțumiți și au calificat decizia ca fiind una netransparentă și incorectă. Am decis să aflăm care este poziția chișinăuienilor, ce ne-au spus vedeți în voxul ce urmează. 

Dacă unii locuitori ai capitalei sunt nemulțumiți de decizia CMC, alții o văd cu ochi buni. Primii spun că aleșii locali ar trebui să se gândească la comoditatea oamenilor și la persoanele în vârstă, care nu se pot deplasa. Ceilalți sunt de părere că străzile orașului vor arăta mai bine, iar aerul va fi mai puțin poluat. 

„Cred că nu-i corect pentru că sunt unii oameni care chiar nu pot să se deplaseze, doar cu troleibuzul sau troleibuzul e tare departe de casă. Eu cred că nu e corectă această decizie și nu sunt de acord”, a spus o tânără. 

Publicitate

„O decizie foarte bună. Este în folosul orașului în primul rând, în al doilea rând atâta poluare fac ele, acum toată lumea pentru ecologie se zbate. Ele (n.r. - microbuzele) foarte mult poluează”, a menționat un bărbat.

Întrebați cu ce se vor deplasa pe străzile unde nu vor circula alte unități de transport, unii au spus că vor merge pe jos, iar alții au lăsat această întrebare pe seama municipalității. 

La capitolul utilizarea microbuzelor, cei mai mulți au spus că acestea cel mai probabil vor fi lăsate undeva să zacă, fără a mai fi folosite.

„Ce o să facă? O să le țină undeva, o să stea și o să ruginească și niciun folos din ele nu o să fie. Măcar acum mai este ceva folos că oamenii care nu se pot deplasa se mai deplasează cu microbuzul dar așa, ce o să fie din ele”, a adăugat o femeie. 

 Alții însă au pus accent pe faptul că șoferii vor rămâne fără un loc de muncă. 

„E păcat că rămâne lumea fără muncă, fără salarii. Au familii, au copii, trebuie întreținuți. E o durere pentru ei”, a mai spus o locuitoare a capitalei.

Menționăm că, proiectul care prevede ca maxi-taxiurile să dispară din transportul public al capitalei, se referă la adoptarea unui șir de standarde de calitate în transportul public și a fost propus de consilierii PAS. Documentul a trecut cu susținerea celor de la PSRM și PPDA. Restul fracțiunilor nu și-au dat votul pentru.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal