Moldova ICT Summit: transformările sectorului privat pe durata pandemiei COVID-19, listate de Orange Moldova

Moldova ICT Summit: transformările sectorului privat pe durata pandemiei COVID-19, listate de Orange Moldova

Lideri vizionari cu expertiză impresionantă în domeniul IT au fost invitații celei de-a 10-a ediții a conferinței „Moldova ICT Summit 2021: The Future of Digital”. Evenimentul a inclus sesiuni dedicate strategiei de dezvoltare în domeniul digitalizării, intervențiilor de creștere a competitivității sectorului TIC, aspirațiilor actorilor locali în materie de transformare digitală, precum și transformărilor sectorului privat odată cu provocările lansate de pandemia de COVID-19. În cadrul panelului dedicat dezvoltării sectorului TIC, Orange Moldova a prezentat experiențele sale, bunele practici, dar și o serie de acțiuni ce au vizat transformările corporative ale companiei.

În calitate de companie axată pe prestarea serviciilor din domeniul telecomunicațiilor, pe parcursul anilor de activitate, Orange a reușit să devină operatorul nr.1 pe piață, cu o acoperire de 99% la conectivitatea 4G, deservind peste 2,6 milioane de clienţi. De asemenea, Orange deţine şi unul dintre cele mai mari hub-uri IT din ţară, Orange Systems. Business-ul este operat cu peste 1.300 de angajați, afacerea generând, anual, 1,6% din Produsul Intern Brut al țării. Pandemia de Covid-19 a accelerat implementarea în timpi utili a unor mecanisme tehnologice care să permită continuarea și dezvoltarea business-ului.

Publicitate

„La începutul pandemiei, ne-am axat pe două obiective strategice: siguranța sănătății angajaților și continuitatea afacerii. Într-un timp record, 70% din angajați, inclusiv echipele mari, au fost transferați să muncească de acasă, asigurându-le echipamentul necesar, conectarea și toate condițiile pentru a-și desfășura activitatea. Am implementat câteva instrumente digitale care să permită monitorizarea stării de sănătate a angajaților. Pentru clienți, am lansat un șir de oferte gratuite, precum 5GB de trafic mobil gratuit și acces la grila maximă de canale TV. Am îmbunătățit semnificativ magazinul online al companiei, dar și sistemul Orange SIGN – semnătura mobilă pentru companii. Acestea, dar și alte instrumente, am reușit să le realizăm împreună. Indiferent de platforme, metode și procese, în lumea digitală, factorul uman este cheie și trebuie să rămână prioritar.”

Sergiu Postică, Director Strategie, Dezvoltare şi Afaceri Regulatorii, Orange Moldova

Autor:

...

Iar pentru că trecerea la online s-a produs rapid, iar deplasările fizice au fost temporar restricționate, compania a lansat o inițiativă de educație a cetățenilor în utilizarea tranzacțiilor și plăților online.

„Într-o țară în care ponderea plăților cash este foarte mare, în pandemie, am depus eforturi pentru a promova și educa cetățenii să utilizeze magazinele digitale, care sunt mai eficiente, iau mai puțin timp și oferă mai multă siguranță. Sper că efortul nostru a avut impact, oferind clienților posibilitatea nu doar să efectueze transferuri, dar să-și dezvolte ablități de utilizare a sistemelor digitale în viața de zi cu zi. Să nu uităm că tot ce putem realiza în lumea digitală, poate influența pozitiv întreaga societate.”

Sergiu Postică, Director Strategie, Dezvoltare şi Afaceri Regulatorii, Orange Moldova

Autor:

Despre Moldova ICT Summit

Moldova ICT Summit este cel mai de impact eveniment al sectorului TIC. Pe parcursul anilor, evenimentul a adunat peste 8400 de participanți, iar 520 de experți din 33 de țări, printre care: SUA, Estonia, Singapore, Polonia, Marea Britanie, Belgia, Austria, România etc., și-au împărtășit experiența și bunele practici în domeniu în cadrul a peste 160 de sesiuni de discuții. Summit-ul a reușit să aducă mereu pe agenda discuțiilor subiecte critice pentru sector și a contribuit la accelerarea lansării unor importante programe și inițiative dedicate creșterii competitivității industriei TIC.

 • Organizatori: Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC (ATIC), Tekwill, Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ)
 • Parteneri guvernamentali: Agenția de Investiții din Moldova
 • Parteneri de dezvoltare: Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), Suedia
 • Parteneri internaționali: Digital Europe, Euro ISPA, WITSA
 • Sponsori: Orange, Moldcell, DAAC System Integrator

Urmăreşte aici ICT Summit 2021

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal