Ambasadoarea Republicii Moldova la ONU, aleasă în calitate de președintă a Adunării Generale a Organizației Mondiale a Proprietății Intelectuale

Ambasadoarea Republicii Moldova la ONU, aleasă în calitate de președintă a Adunării Generale a Organizației Mondiale a Proprietății Intelectuale

Ambasadoarea Republicii Moldova la Organizația Națiunilor Unite (ONU), Tatiana Molcean, a fost aleasă în calitate de președintă a Adunării Generale a Organizației Mondiale a Proprietății Intelectuale (OMPI). Procedura de vot a avut loc în cadrul celei 62-a runde de Adunări a statelor membre ale OMPI.

Mandatul va fi exercitat pe parcursul a doi ani și intră în vigoare imediat după finalizarea lucrărilor actualei runde de Adunări OMPI, care se desfășoară în aceste zile la Geneva (4 – 8 octombrie 2021). Este o premieră pentru diplomația Republicii Moldova, când un reprezentant al țării preia o funcție de asemenea nivel în cadrul unei organizații internaționale din sistemul ONU. Preluarea, la această etapă, a mandatului comportă și o încărcătură simbolică, Republica Moldova marcând în anul 2021 aniversarea de 30 de ani de la aderarea la Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale.

Prezidarea Adunării Generale a OMPI va oferi posibilitatea Republicii Moldova de a aplica în practică obiectivul politicii externe de conectare activă la agenda priorităților globale. Republica Moldova va fi un membru activ în setarea agendei globale în domeniul proprietății intelectuale, participând direct la dezbaterile privind subiectele cheie de pe agenda instituției.

Publicitate

„În mod aparte, voi continua efortul de facilitare a interacțiunii dintre aplicarea în practică a instrumentele de protecție a proprietății intelectuale și soluționarea prin inovare, transfer de tehnologii și comerț a problemelor acute din domeniul sănătății. Prioritate va fi acordată, de asemenea, promovării inovării în rândul tinerilor, dar și aspectelor de gen” – a declarat ambasadoarea Tatiana Molcean, cu ocazia aprobării în înalta funcție.

Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale a fost creată în 1967 și întrunește în prezent 193 de state membre. Rolul principal al organizației este promovarea unui sistem internațional al Proprietății Intelectuale echilibrat și efectiv, care permite dezvoltarea inovațiilor și creativității pentru beneficiul tuturor. Republica Moldova a devenit membru al OMPI în anul 1991.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal