AGORA lansează rubrica Editorial: Cine sunt editorialiștii și despre ce vor scrie

AGORA lansează rubrica Editorial: Cine sunt editorialiștii și despre ce vor scrie

În aventura noastră de acum aproape opt ani am pornit pe făgașul știrilor și a informației pure pe care să o prezentăm așa cum este ea, iar cel ce ne citește să-și facă singur concluziile. Astăzi, considerăm că a venit timpul să oferim mai mult spațiu opiniilor și editorialelor, care să ridice întrebări și să atragă atenție. Așa că, astăzi, AGORA anunță despre lansarea rubricii „Editorial”.  

Diana Guja și Andrei Fornea sunt cei doi autori care vor scrie editoriale pentru AGORA.

Diana este comunicatoare, PR manageră la Centrul de Informații GENDERDOC-M, co-moderatoarea la Optmart SRL și autoarea blogului Teotitude.com. Este licențiată în Jurnalism și Științe ale Comunicării și traineră la Școala de Studii Avansate în Jurnalism.   

Publicitate

Andrei Fornea este antreprenor și expert în comunicare, co-fondator și manager de programe la Mediapoint. De mai bine de șapte ani coordonează programe privind inovația în democrație. De asemenea, a dezvoltat și coordonat proiecte precum Debates.md, Idno.md, Blogtop.md, Alerte.md și altele.

Prin textele lor, cei doi vor veni să împartă cu cititorii noștri propriile opinii. Diana va scrie pe subiecte din diverse domenii de interes, precum probleme sociale, feminism, sport, religie sau sfaturi personale.

Andrei va scrie pe subiecte politice de actualitate.

Textele vor exprima punctul de vedere al autorilor.

DESPRE AGORA

Misiunea care ne-o punem în față la AGORA este să contribuim la dezvoltarea unei societăți competitive, inovative și durabile în Republica Moldova, prin dezvoltarea continuă a platformelor media pentru informarea, educarea și motivarea oamenilor. Încurajăm și stimulăm interacțiunea, comunicarea și parteneriatele dintre cetățeni, comunități, instituții guvernamentale și mediul de afaceri. Încurajăm gândirea critică, antreprenoriatul, implicarea tinerilor și a femeilor în viața socială și economică ca forțe motrice ale dezvoltării țării.

VIZIUNE. AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

Jurnalism de calitate, bazat pe membership

Credem că jurnalismul trebuie să fie mai puțin dependent de granturi și de publicitate și mai mult dependent de cititori, care să aibă posibilitatea să spună redacției ce vor să citească și în ce format, iar redacția susținută de ei, să poată face asta. AGORA vrea în continuare să facă jurnalism independent, relevant, accesibil pentru toată lumea - susținută de membrii comunității. O poți face și tu, cu un abonament aici

PARCURSUL AGORA

Pe parcursul celor aproape opt ani, AGORA a testat și a lansat diverse formate de content: proiecte de autor, reportaje, infografice, longreaduri, CARD-uri, podcast, newsletter. A fost prima instituție media care a lansat aplicații mobile și filmările cu drona. În 2016 AGORA a fost desemnată drept cea mai inovativă instituție media din Republica Moldova. 

În 2017 redacția a mers și mai departe și a lansat seria de evenimente pe acoperiș - ROOFOFFLINE, care au adunat câte 300 de oameni la fiecare eveniment. În 2020, AGORA a lansat pagina dedicată Contributorilor de conținut, care acum adună peste 30 de autori, ce au publicat peste 100 de articole de opinie și expertiză.

În prezent, peste 350 de mii de cititori citesc lunar stirile AGORA, peste 6.000 urmăresc canalul de YouTube Agora, 80.000 urmaresc pagina de Facebook. Comunitatea membrilor care susțin prin abonamente digitale redacția Agora adună 260 de membri, iar miza redacției este să ajungă la 800 de membri până în 2024.

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal