Liderul PSRM, Igor Dodon, s-a întâlnit cu șeful-adjunct al administrației președinției Rusiei, Dmitrii Kozak. Ce au discutat cei doi

Liderul PSRM, Igor Dodon, s-a întâlnit cu șeful-adjunct al administrației președinției Rusiei, Dmitrii Kozak. Ce au discutat cei doi

Liderul socialiștilor, Igor Dodon, s-a întâlnit cu șeful-adjunct al administrației președinției Rusiei, Dmitrii Kozak, care deține și funcția de reprezentant special al liderului de la Kremlin pentru relațiile economice cu R. Moldova. Întâlnirea cu Kozak a avut loc cu o zi înainte ca la Moscova să ajungă delegația guvernamentală a R. Moldova. 

Igor Dodon afirmă că vizita la Moscova a fost întreprinsă în calitatea sa de președinte al Comisiei parlamentare pentru cooperare între Parlamentul R. Moldova și al Federației Ruse.

„Am discutat un șir de subiecte ce țin de dezvoltarea și fortificarea parteneriatului strategic între cele două state. Am stabilit importanța asigurării unei dinamici pozitive pe direcțiile în care avem interese comune.

Publicitate

Am subliniat faptul că marcarea pe 19 noiembrie a 20 de ani de la semnarea Acordului de prietenie și cooperare între Republica Moldova și Federația Rusă oferă o bună oportunitate pentru a analiza rezultatele muncii noastre și pentru stabilirea priorităților cooperării ulterioare în interesul popoarelor țărilor noastre”, scrie pe pagina sa de Facebook, Igor Dodon.

Se întâmplă cu o zi mai devreme de data stabilită pentru vizita la Moscova a delegației guvernamentale a Republicii Moldova, planificată pentru 7 octombrie 2021.

Delegația va fi condusă de viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Vlad Kulminski. Din componența delegației vor face parte Vladimir Cuc, Secretar de Stat la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene și Cristina Gherasimov, consilier al Președintelui Republicii Moldova în domeniul politicii externe.

Delegația va avea întâlniri la Ministerul de Externe al Federației Ruse, inclusiv cu viceministrul Andrei Rudenko, și la Administrația Prezidențială, unde se va întâlni cu șeful adjunct al Administrației Președintelui, Dmitrii Kozak.

Amintim că ultima oară Dmitrii Kozak a vizitat R. Moldova la 11 august, 2021. El a fost însoțit la Președinție de către ambasadorul Rusiei în Republica Moldova, Oleg Vasnețov. La întrevederea cu Maia Sandu au fost prezenți Nicu Popescu, viceprim-ministru, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Vlad Kulminski, viceprim-ministru pentru Reintegrare, si alți membri ai Guvernului.

VEZI ȘI: Ambasada Rusiei la Chișinău, despre vizita lui Kozak: „Oaspetele rus s-a întâlnit și cu conducerea BECS”. Declarația lui Dodon

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal