Antreprenorii moldoveni beneficiază de condiții mai avantajoase de creditare prin intermediul Grupului BEI (VIDEO)

Antreprenorii moldoveni beneficiază de condiții mai avantajoase de creditare prin intermediul Grupului BEI (VIDEO)

Fondată în anul 2005, Întreprinderea Agricolă DAMIAGRO SRL se axează pe creșterea culturilor cerealiere: porumb, floarea-soarelui și grâu. La conducerea întreprinderii sunt surorile Daniela și Mihaela. Muncesc cot la cot pentru a contribui la dezvoltarea și modernizarea afacerii, punând un mare accent pe noile tehnologii.

„O mie de hectare înseamnă foarte multă dăruire, foarte mult suflet. Trebuie să simtă pulsul inimii tale acea cultură pe care o crești, ea trebuie să te simtă, tu trebuie să o simți”

Daniela Loziuc administratoare Damiagro SRL

Autor:

Publicitate

„Afacerea a fost fondată de părinți, totul a început de la 17 hectare de pământ, un tractor vechi și o dorință arzătoare de a lucra, optimism pentru că agricultorii sunt optimiști”, povestește Daniela Loziuc, administratoare Damiagro SRL.

„Imediat după ce am terminat studiile, am venit aici ca să scriu teza de licență pe compania părinților și treptat m-am încadrat în câmpul muncii. Îmi prezintă un mare interes agricultura și mai ales contabilitatea în agricultură. Cifrele m-au motivat să le văd în creștere și totodată conștientizând că ne dezvoltăm. Pe parcurs, am înțeles că este nevoie de a atrage surse de finanțare externe pentru a ne dezvolta continuu și am accesat câteva credite pentru procurarea tehnicii și utilajelor agricole, ceea ce ne ajută să mergem pe o tehnologie modernă de prelucrare a solului, agricultură modernă să facem. Respectiv, să obținem un produs de calitate, să fim mai competitivi pe piață.”, spune Mihaela Belitei, contabilă Damiagro SRL.

...

Cu suportul Uniunii Europene, prin intermediul Grupului Băncii Europene de Investiții, compania a putut accesa credite în condiții mai avantajoase de finanțare: dobânda mai redusă și cerințe mai mici față de gajul oferit - 70% reducere de la cerințele standard privind gajul.

„Am accesat un credit de la ProCredit Bank care ne-a oferit posibilitatea să punem gaj doar 30 de procente, adică celelalte 70 au fost gajate de către fondurile europene. Asta ne-a ajutat foarte mult în dezvoltare fiindcă noi putem să accesăm și alte credite, astfel s-a mărit linia de creditare, avem un portofoliu mai vast”, spune Mihaela Belitei, contabilă Damiagro SRL.

{{blockquote\?„Pe viitor, Damiagro își dorește să adauge valoare produsului cu care noi venim pe piață, dorim să ne extindem ca și cantitate dar și calitatea produsului și tindem să ieșim pe piața externă, la export”

||Daniela Loziuc administratoare Damiagro SRL

Autor:

Grupul Băncii Europene de Investiții a semnat primele contracte de garanție în anul 2017, iar până în prezent au beneficiat de finanțare în valoare de 28 de milioane de euro, 123 antreprenori, prin intermediul Băncii Comerciale ProCredit Bank.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal