Percheziții la domiciliul șefului adjunct suspendat al Procuraturii Generale. Ruslan Popov ar fi suspectat de îmbogățire ilicită

Percheziții la domiciliul șefului adjunct suspendat al Procuraturii Generale. Ruslan Popov ar fi suspectat de îmbogățire ilicită

Ofițerii SIS și procurorii anticorupție au efectuat percheziții la domiciliul șefului adjunct suspendat al Procuraturii Generale, Ruslan Popov. Informația a fost confirmată pentru AGORA de către procurorul general interimar, Dumitru Robu. 

„Confirm faptul că Procuratura Anticorupție exercită urmărirea penală în cauza pornită în baza art.330/2 alin.(2) din Codul penal - Îmbogățirea ilicită, în care este vizat adjunctul procurorului general suspendat, Ruslan Popov. La moment, de către grupul de urmărire penală constituit pe caz, se efectuează acțiuni de urmărire penală indispensabile pentru astfel de categorii de infracțiuni. Ținând cont de unele aspecte ale anchetei și pentru a nu periclita buna desfășurate a urmăririi penale, rezultatele acțiunilor vă vor fi aduse la cunoștință în timp util de către conducătorul grupului de urmărire penală. Suplimentar menționez că dosarul a fost pornit în rezultatul analizei informațiilor apărute în cadrul investigațiilor jurnalistice și probelor acumulate la caz”, a declarat Dumitru Robu pentru reporterii AGORA.

Amintim că, anterior, procurorul general Alexandr Stoianoglo a fost reținut pentru 72 de ore, fiind suspectat de corupție. Ulterior, magistrații au decis plasarea acestuia pentru 30 de zile în arest la domiciliu.

Publicitate

În 2020, Centrul de Investigații Jurnalistice din Moldova (CIJM) a efectuat o investigație cu privire la Ruslan Popov. Aceștia au scris despre casa cu trei niveluri, evaluată de experți la cel puțin două milioane de lei, pe care omul legii ar fi trecut-o în declarația de avere și interese personale la prețul de 111 mii de lei. În anchetă se mai arăta că, în 2014, Popov le-ar fi donat socrilor un teren pe care aceștia și-ar fi construit în scurt timp un imobil de peste 160 de metri pătrați. În declarația de avere pentru 2018, Ruslan Popov a declarat că, în 2014, a împrumutat de la socrul său 10 mii de euro, iar peste doi ani - 50 de mii de euro de la soacra sa, datorii pe care s-a obligat să le achite timp de 20 de ani.

A doua zi după publicarea anchetei, Procuratura Generală a emis un comunicat de presă în care se arăta că Ruslan Popov insistă asupra faptului că proprietățile vizate în articol, cu excepția casei de locuit și a automobilelor Hyundai Santa Fe, nu-i aparțin lui, ci părinților, fiind achiziționate împreună cu familia fratelui, anumite contribuții având și socrii săi. Potrivit documentului, procurorul general-adjunct insista că averea sa se datorează socrilor săi din Ucraina, care s-au mutat cu traiul în Mileștii Mici cu câțiva ani în urmă.

Ulterior, șeful său, procurorul general Alexandr Stoianoglo, a spus că a luat act de investigație și că a transmis materialele către Autoritatea Națională de Integritate pentru examinare. Totodată, Ruslan Popov a acționat în judecată Centrul de Investigații Jurnalistice din Moldova (CIJM) pentru lezarea onoarei și demnității.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Twitter
  • Telegram
  • RSS Feed

APLICAȚIE

  • App Store
  • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal