Candidatul PAS pentru șefia primăriei Bălți, Boris Marcoci, se lansează în campania electorală. Grosu, la eveniment: Are susținerea Guvernului și a Parlamentului

Candidatul PAS pentru șefia primăriei Bălți, Boris Marcoci, se lansează în campania electorală. Grosu, la eveniment: Are susținerea Guvernului și a Parlamentului

Candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate la alegerile locale din noiembrie pentru funcția de primar al municipiului Bălți, Boris Marcoci, se lasează la 10 octombrie în campania electorală. Candidatul promite străzi iliminate, drumuri reparate și o fabrică de prelucrare a deșeurilor. Președintele interimar al PAS, Igor Grosu, spune că Marcoci ar avea susținerea Guvernului și a Parlamentului.

Deputatul PAS Boris Marcoci intră în campania electorală cu deviza „Bălțul merită mai mult!”. Prezent la eveniment, președintele Parlamentului Igor Grosu a ținut să menționeze că Marcoci ar avea susținerea instituțiilor de stat.

„Pe hoți îi deranjează ce facem. Cu cât ei țipă mai tare, înseamnă că punem injecția unde trebuie și de care trebuie. Se numește „Antihoție”. Este așa un vaccin, marca PAS. Și o să-i vaccinăm pe toți hoții.

Publicitate

Noi ca un partid serios suntem permanent pregătiți de alegeri. Pentru Bălți, capitala nordului, este o ocazie unică să aibă un primar care să aibă susținerea Guvernului și susținerea Parlamentului. Condiții în care poți să dezvolți orașul. De aceea înaintăm pe Boris Marcoci candidat. Un luptător pentru acest stat”, a spus Igor Grosu.

Printre promesiunile enumerate de candidat se regăsesc: 100% iluminare stadală, transport public de calitate, „viață bună acasă” pentru cetățeni.

În susținerea candidatului, la eveniment a fost prezent și președintele PAS, preșeintele Parlamentului, Igor Grosu.

„Știu care sunt problemele municipiului Bălți, dar știu și cum acestea pot fi rezolvate. Fiin inginer de profesie promit să realizez un șir de proiect pentru municipiu - construcția apeductului care nu este pe mai multe străzi, construcția sitemului de canalizare, reparația drumurilor și trotuarelor, dar și construcția unei fabrici pentru prelucrarea deșeurilor. Toate aceste aceste obiective pot fi realizate dora cu suportul Guvernului și finanțări din partea UE. Vreau să atragem investitori străini ca să existe mai multe locuri de muncă cu salarii mai atractive”, a spus candidatul PAS, Boris Marcoci.

Acesta mai promite locuri de parcare și zone de agement amenajate.

Amintim că, anterior, intenția de a candida la funcția de primar al municipiului Bălți și-a anunțat fosta deputată, Arina Spătaru, dar și actualul viceprimar, Nicolai Grigorișin.

Iar liderul socialiștilor, Igor Dodon, a anunțat în cadrul unei emisiuni televizate că PSRM vrea să îl propună pentru funcția de primar al municipiului Bălți pe Alexandr Nesterovschi, dar a precizat că subiectul încă se discută cu Partidul Comuniștilor din Republica Moldova. 

La rândul său, Partidul Unității Naționale anunță că, în cadrul alegerilor pentru funcția de primar al municipiului Bălți, va susține candidatura cunoscutului activist civic și de mediu, Maxim Burduja.

Alegerile vor avea loc pe 21 noiembrie. Amintim că luni, 12 iulie, Renato Usatîi a anunțat că demisionează din funcția de primar de Bălți. S-a întâmplat după ce la alegerile parlamentare anticipate Blocul Electoral Renato Usatîi nu a reușit să acceadă în Parlament. 

Ulterior, mai mulți susținători ai edilului de Bălți au ieșit în stradă. Timp de trei zile, aceștia l-au rugat pe Usatîi să nu renunțe la funcția de primar.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal