Redobândirea cetățeniei române: actualizări pe taxe, cerințe, procese și legislația în vigoare

Redobândirea cetățeniei române: actualizări pe taxe, cerințe, procese și legislația în vigoare

Procesul de redobândire a cetățeniei române este unul complex și necesită o pregătire riguroasă a documentelor pentru dosarul aplicanților. Companiile specializate confirmă că aceștia se confruntă cu mai multe impedimente și greutăți în procesul de pregătire a actelor. 

Pentru a veni în sprijinul solicitanților, compania Emigrare.md, specializată pe soluționarea impedimentelor apărute la oricare dintre etapele obținerii cetățeniei române, vine cu cele mai proaspete actualizări referitoare la cerințe, legi și schimbări de procese. 

Taxe mai mari pentru unele acte

Publicitate

Spre exemplu, mărirea recentă a taxelor pentru perfectarea actelor în Republica Moldova, este un subiect încă, în mare parte, necunoscut de către doritorii de a-și pregăti seturile de acte privind redobândirea cetățeniei Române.

„Taxele au fost mărite considerabil pentru serviciile prestate de ASP privind modificarea și eliberarea actelor de stare civilă, respectiv prețul pentru perfectarea unor acte, de exemplu în termen de urgență, într-o zi, în vederea celor mai recente modificări, a fost mărit în unele cazuri chiar și de patru ori”, menționează consultanții de la Emigrare.md.

...

Schimbarea numelui - una dintre cele mai frecvente probleme

Aceste schimbări influențează direct procesul de completare a dosarului care, din această cauză, devine mai lung și mai costisitor. Din observațiile companiei Emigrare.md, unul dintre impedimentele foarte frecvente sunt problemele legate de dosarul de schimb de nume.

„Din cauza inconsecvențelor de transliterație, numele și prenumele aplicanților, iar uneori chiar și numele părinților, buneilor, trebuie să treacă prin mai multe etape de modificări. Astfel de obstacole pot fi întâmpinate la orice etapă a pregătirii actelor pentru dosar.

Din acest motiv, compania Emigrare.md informează transparent despre scumpirea serviciilor de stat pentru a elimina discrepanța majoră a aplicanților între așteptările și realitatea proceselor de eliberare și perfectare a actelor și îndeamnă toți doritorii de a depune dosarul pentru cetățenie să beneficieze de consultanță juridică în acest sens, aici resursele cele mai importante fiind timpul și resursele financiare”, precizează echipa specializată în acest domeniu. 

Despre Emigrare.md

Centrul multifuncțional de documente Emigrare.md oferă de 14 ani suport juridic și asistență pentru soluționarea impedimentelor apărute la oricare dintre etapele obținerii cetățeniei României, cetățeniei Republicii Moldova și cetățeniei Federației Ruse. 

Mai multe informații și date actualizate aflați pe site-ul Emigrare.md

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal