Artizanii Gustului vi-l prezintă pe bucătarul chef Petru Chicu: a copt carnea în pâine și i-a dat mămăligii o nouă valență (VIDEO)

Artizanii Gustului vi-l prezintă pe bucătarul chef Petru Chicu: a copt carnea în pâine și i-a dat mămăligii o nouă valență (VIDEO)

Artizanii Gustului revin cu cel de-al doilea sezon ca să ne facă cunoștință cu cei care ne sunt ambasadorii gastronomiei noastre. Primul episod al acestei producții ni-l prezintă pe bucătarul chef Petru Chicu, fondatorul restaurantelor KIKU Steak & Wine, care au devenit o marcă în Chișinău, atât pentru gurmanzii din Moldova, cât și pentru vizitatorii din străinătate.

Chef Petru Chicu este cunoscut ca fiind un adevărat maestru al bucatelor din carne. Totodată, ca patron, are o abordare foarte specială față de conceptul de ospitalitate. Chiar eroul mărturisește că primește oaspeții în restaurant cu aceeași căldură ca la el acasă.

...

Publicitate

„Primul său local a demonstrat că se poate, chiar și într-o zonă neatractivă, să deschizi un local în care să faci mâncare super-gustoasă și lumea să facă drum până acolo special ca să mănânce la tine”

Nata Albot, producătoarea emisiunii

Autor:

„Eu îl consider pe Petrică Chicu un artist. Dacă eu mă identific cu opera lui, mă regăsesc în mâncarea lui și în energia restaurantului, înseamnă că este un creator.”

Dana Ciobanu, actriță, clientă fidelă a restaurantului

Autor:

...

La fel ca și în primul sezon, bucătarii au fost provocați să reinterpreteze bucătăria tradițională într-o manieră personală, modernă. Doar că de data aceasta eroii celor zece noi episoade vor găti nu doar una, ci chiar două rețete. 

Aflați în primul episod cum bucătarul chef Petru Chicu a regândit bucatele locale și le-a ridicat la experiență de fine dining. Despre prima rețetă, căreia i-a găsit rezolvarea prin a coace carnea de rață în ceaun de pâine, bucătarul spune:

„Este un experiment care de mult timp am vrut să-l exercit și nu știam cum să-l ofer oaspeților.”

Petru Chicu, bucătarul chef

Autor:

...

Desprea cea de a doua rețetă - mămăliga cu piept de rață - Petru Chicu ne mărturisește că legătura dintre cele două bucate este inspirată din tinerețea sa petrecută la nordul Moldovei:

„Am vrut să transmit emoțiile pe care le-am avut eu când buneii mei practic o dată la două-trei zile făceau mămăliguță în cuptor și carne înăbușită. Și evident orice mămăligă trebuie servită cu un sos. De aceea am considerat să adaug un sos din smântână cu brânză de oi și verdeață.”

Petru Chicu, bucătarul chef

Autor:

...

Descoperiți istoria lui Petru Chicu, dar și mai multe detalii despre cele două rețete de autor create special pentru Artizanii Gustului, în episodul 1 acum disponibil pe canalul de YouTube Klumea.

Nu ne rămâne decât să vă dorim vizionare plăcută și să stați aproape pentru noile episoade, iar dacă nu ați văzut primul sezon, vă recomandăm să vizionați cele opt episoade aici.

...

Emisiunea a fost produsă cu susținerea IREX și Ambasadei SUA în Moldova. Conținutul nu reflectă neapărat opinia Ambasadei SUA în Moldova și/sau a organizației I

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal